Stadsplein 5, 7041 JA 's-Heerenberg

Telefonisch werd uitgebreid informatie gevraagd over mijn allergie, bv of er ook reactie was op sporen van noten en enkel de geur ervan.
Bij het eten viel mij op dat het restaurant alle moeite had gedaan om te voorkomen dat ik een reactie zou krijgen. Zo kreeg ik een eigen steen waar ik mijn eten op kon grillen, kreeg ik eigen salades die ze in de keuken op een veilige plek hadden bereid, was het vlees voor mij niet gekruid om risico’s met de marinades te voorkomen. Ook het toetje kwamen zij zelf naar mij brengen met een uitleg wat ze mij gaven. Ik heb het gehele diner niet hoeven nadenken over mijn allergie, dit werd voor mij gedaan en dit werd ook de hele tijd benoemd. Ik vond dit erg prettig en was een van mijn eerste keren dat ik echt met een ontspannen gevoel uit eten kon, zonder te veel na te denken over wat ik at en of dat goed was.

Maandereind 15, 6711 AA Ede

Hier heb ik twee keer een high tea gehad. Mijn ervaring is dat ze goed rekening kunnen houden met mijn allergieën voor pinda's, noten en sesam. Bij het bereiden van producten hielden ze mijn producten apart van de producten die allergenen konden bevatten en daarnaast hadden ze speciaal voor mij een aantal producten besteld bij een banketbakker. Ook kreeg ik alles op een aparte etagère geserveerd en werd mij duidelijke informatie verschaft. Er werd moeite voor mij gedaan waardoor ik mij welkom voelde en ontspannen kon genieten van de high tea.

Spoorstraat 6, 6602 AZ Wijchen

Heb je een ALLERGIE, dan moet je hier NIET gaan eten. Wij hadden vanwege onze trouwdag gereserveerd en aan de telefoon aangegeven dat ik glutenvrij moet eten. Dit was geen enkel probleem, ze hadden een aparte menukaart voor mij en ze zouden het noteren bij de reservering. We vonden het er allereerst erg druk en rumoerig, Je zit dicht op andere klanten en het tafeltje voor 2 personen is wel erg klein. Het duurde erg lang voordat je de gerechtjes kreeg en persoonlijk vonden wij de meeste gerechten ook niet lekker. Er was geen aparte glutenvrije menukaart voor mij en daarom kreeg ik een bestelkaartje met daarin recepten en onderdelen van de recepten doorgestreept. Alles wat niet was doorgestreept, was glutenvrij. Als ik bij elke bestelling een G achter mijn bestelling zou zetten zou de kok er extra rekening mee houden en zou het wel goed komen. Helaas....het kwam niet goed. Op mijn bestelkaartje waren ze een aantal gerechten vergeten door te strepen waar wel gluten in zat. En uiteindelijk heb ik een gerecht gegeten dat niet was aangepast. De saus die bij het gerecht dat ik had gegeten zat, bleek gluten te bevatten. Het commentaar dat ik kreeg van de verantwoordelijke was: "Gelukkig zit er maar een kleine beetje tarwe / gluten in het gerecht" en "Tja, dat kan gebeuren!". Na 2 gangen hield het etentje helaas voor mij op en kon ik alleen nog maar met veel warm vocht ( kop thee) proberen het probleem te beperken. En onze plezier was uiteraard ook meteen weg. Wij zijn dus op dat moment ook maar gegaan. Wel moest ik nog even de rekening betalen: 60 euro (voor 2 personen) voor een paar hapjes en 4 frisdrankjes, maar ik kreeg vanwege de situatie wel 10 euro korting en het kopje thee gratis. Oftewel ik moest nog steeds (voor dat kleine beetje gluten wat ik had gegeten) betalen. Eigenlijk te schandalig voor woorden hoe dit is afgehandeld en hoe luchtig er over zo'n situatie wordt gedacht. Gelukkig krijg ik geen hele ernstige problemen, maar het risico om dit nog eens op te lopen ga ik niet meer nemen. Ons zie je nooit meer terug in Het Broertje.

Simonsplein 10, 7001 BM Doetinchem

Hier ben ik super goed bediend en geholpen. Het is een tapasrestaurant waarbij je gerechten kunt uitkiezen volgens een lijst waarop je een gerecht aan kunt kruisen. Ze hadden voor mij een speciale lijst in een andere kleur, waardoor ze in de keuken meteen weten dat er sprake is van een allergie. Zelf zet je op de lijst om welke allergie het gaat. De kok streept de gerechten door die je niet mag hebben. Ik heb een schaal- en schelpdierallergie. Toevallig was er bij de tafel naast mij iemand die niet tegen boter kon. Dat was ook geen probleem, het werd in een apart pannetje bereid.

Klarendalseweg 536, 6822 GZ Arnhem

Bij Goed Proeven heb ik een hele goede ervaring gehad. In ons gezelschap waren verschillende mensen met behoorlijk ingewikkelde allergieën, dus bij de reservering heb ik die al aangegeven. Eén dag van tevoren heb ik gebeld en kreeg de kok aan de lijn, die beloofde op de dag zelf bij ons aan tafel alles te komen doorspreken. Dat deed hij ook: hij nam er ruim de tijd voor (ook al was het druk), sprak alle opties door en gaf per persoon met pen aan op de menukaart wat we wel en niet mochten eten, en wat er eventueel aangepast kon worden. Hij had ook al suikervrij pizzadeeg voorbereid. Later op de avond kwam hij nog eens vragen of alles goed met ons ging. We hebben allemaal heerlijk gegeten en waren super tevreden! Bedankt voor de service.

Canadalaan 26, 7316 BX Apeldoorn

Al twee keer heerlijk gegeten bij Zenzez. Beide keren hebben we eerder op de dag gebeld om de allergie door te spreken. In de bevestigingsmail werden de allergenen nog even vermeld, top! Prima gegaan en, het belangrijkste: lekker gegeten en een gezellige, leuke avond gehad. Je kunt er reserveren via Iens.