Galerij 2, 5341 CL Oss

Ze hadden een allergenenlijst. Onze dochter wilde graag frietjes. Zelfs de emmer met vet waarin ze bakken werd erbij gehaald om te controleren. Helaas was er geen toetje, maar ze wilden haar graag een appelmoesje geven of iets dergelijks.

Ten Hagestraat 2, 5611 GE Eindhoven

Een aantal weken geleden zijn we met collega's uit eten geweest bij 't Zusje in Eindhoven, een goed aangeschreven tapasrestaurant. In eerste instantie twijfelde ik of ik wel mee zou gaan. Ik eet namelijk vegetarisch en ben lactose-intolerant (sinds kort). Geen handige combinatie. Een paar weken voor ons bezoek heeft mijn collega gebeld om te vragen of ze ook tapas hebben voor een vegetariër met lactose-intolerantie. Dit was geen enkel probleem werd verteld. Bij aankomst nogmaals gemeld en ik zou een speciale kaart krijgen: de lactosevrije kaart. Helaas stonden hier alleen maar gerechten op met vis en vlees... Behalve dan friet en salade, maar daar kwam ik natuurlijk niet voor. Uiteindelijk hadden ze de vegetarische kaart er maar bij gepakt en daarop aangegeven welke gerechten voldoen. Met wat kleine aanpassingen waren dit maar 6 gerechtjes. Die heb ik die avond dan ook besteld. Helaas heb ik toch zeker 3x een gerechtje gekregen waarvan ik zeker wist dat er lactose in zat: iets met kaas, saus, croutons.. zucht.. Iedere keer teruggestuurd naar de keuken. Ik voelde mij echt een vervelende klant. Als je ver van tevoren weet dat er een vegetariër komt met lactose-intolerantie, dan kun je daarvoor toch wel iets opstellen, in plaats van een lactosevrije vleeskaart te overhandigen? Sorry, maar ik vond dit echt slecht.

Erpseweg 16, 5427 PG Boekel

Wij zijn hier al een paar keer wezen eten. De allereerste keer heb ik gebeld dat ik een ernstige voedselallergie heb en of ze daar rekening mee konden houden. Het antwoord was: omdat alles vers gemaakt wordt, kan het gerecht dat je uitkiest ter plekke worden aangepast. Tegenwoordig bel ik niet meer, maar zeg ik als ik er ben dat ik een ernstige voedselallergie heb. Het is nooit een probleem en je wordt erg goed geholpen. Zeer de moeite waard om daar een keer te gaan eten!

Kleine Berg 57H, 5611 JT Eindhoven

Als je een dag vooraf reserveert en je allergieën met het personeel doorneemt maken ze een uitgebreid menu voor je met aangepaste gerechten, ook als die niet op de kaart staan. Besluit je last minute bij Umami te gaan eten, dan is dat ook geen probleem. Er wordt uitgebreid stilgestaan de gerechten die binnen je dieet passen. Ik kan er altijd erg lekker eten met een allergie voor o.a. soja, noten en tomaat.

Vismarkt 1, 5256 BC Heusden

Dit restaurant had nog nooit van histamine-intolerantie gehoord. Toen ik ernaar vroeg is men zich erin gaan verdiepen en het resultaat mocht er zijn. Heerlijk en verantwoord gegeten, een compliment!

Lindenlaan 20, 5381 GK Vinkel

We zijn op de verjaardag van onze zoon tapas wezen eten bij Danny's Eeterij in Vinkel. Bij het reserveren heb ik overlegd over de mogelijkheden met eigenaars Nicole en Danny. Ze hebben verschillende tapasgerechten die aangepast kunnen worden en ze hebben ook kindertapas. Van de 8 gerechtjes kon onze zoon er 4 eten! Onbetaalbaar was zijn glimlach. Er heerste ook ongeloof bij hem. 'Mag ik zelf bestellen mama?' Geweldig!! Bij de nagerechten zitten gewoonlijk kleine milkshakes. Deze mocht hij vervangen door een klein blikje Sisi of pakje appelsap, etc. Verder mocht hij in plaats van softijs een waterijsje.

Zijn avond kon niet meer stuk. En als mijn kinderen het naar hun zin hebben, dan kan onze avond ook niet meer stuk. Er is ook een kleine speelruimte aanwezig. De eigenaresse Nicole kwam diverse malen vragen of alles naar wens was en of ze meer voor onze zoon kon betekenen.