Wassenaarseslag 29, 2242 PG Wassenaar

Toen we vertelden dat onze dochter allergieën en anafylaxie heeft, nam de eigenaar zelf de zorg voor onze bestelling over. Ze heeft hier ervaring mee vanuit haar persoonlijke omgeving. Sport heeft allergenenvrije kroketjes op het menu staan. Voor het eerst heeft mijn dochter kroket gegeten, waar zij erg van genoten heeft!

Brabantse Turfmarkt 87, 2611 CM Delft

Bij Jans kun je heerlijk lunchen. Mijn moeder met een behoorlijk ingewikkelde voedselallergie kan hier prima naartoe! Ze hebben een goede weet van voedselallergieën en intoleranties. Ze weten precies alle ingrediënten in gerechten, mede doordat zelfs sausjes zelf gemaakt worden. Ook kunnen gerechten gemakkelijk worden aangepast. Verder ook nog een heel erg gezellig en leuk tentje! Aanrader dus!

Herenstraat 33, 2313 AE Leiden

Wij wilden heel graag in een pizzeria eten tijdens een weekendje weg. Op internet kwam ik pizzeria Giuseppe tegen. Op hun site stond al vermeld dat als je voedselallergieën hebt, je dit van te voren bij de bediening moet melden. Hoopvol nam ik telefonisch contact met hen op en vertelde dat mijn beide dochters allergisch zijn voor kippeneiwit, noten en pinda. Dit was geen enkel probleem werd mij verzekerd, mits wij dat bij aankomst meteen nogmaals zouden melden. Een ober kwam bij ons aan tafel precies uitleggen wat onze dochters wel en niet konden eten. Geweldig! We hebben genoten van de pizza's, ze waren heerlijk. Deze pizzeria is een echte aanrader. Naast pizza's kun je er ook pasta's eten.

Zuidbuurtseweg 58, 2381 AE Zoeterwoude

Onlangs vierde mijn collega hier haar 50ste verjaardag. Van te voren heeft ze mijn intoleranties en allergieën doorgegeven aan de keuken. Toen ik binnen kwam, kwam de kok direct naar mij toe en liet mij zien wat hij voor iedereen maakte, wat hij als alternatief voor mij had bedacht en vroeg of ik dit goed vond. Hier was ik het mee eens en ik heb heerlijk gegeten! Had ook nergens last van. De bediening was ook erg vriendelijk en vroeg steeds of ik het lekker vond. Aan het eind heb ik doorgegeven dat ik het een geweldige service vond en er werd toen gezegd dat als je het van tevoren aangeeft (je kunt er ook gewoon eten, niet alleen feestjes geven), dat er dan een heleboel mogelijk is. Kortom, een superfijne ervaring en ik ga hier zeker binnenkort eens 'gewoon' eten!

Rabbijn Maarsenplein 21, 2512 HJ Den Haag

We hebben hier gegeten met 10 man, waaronder 1 kind met pinda- en soja-allergie. Dit hadden we vooraf aangegeven bij het reserveren. Tot onze verbazing kreeg ze kip met pinda's en een sojasausje geserveerd! Ik ben toen voor haar maar een patatje gaan halen en heb het op een apart bordje laten doen. Het personeel was hier niet erg vriendelijk over. Ze wezen erop dat de tent vol zat en bleven ons aanspreken. Door hun fout had het kind in het ergste geval kunnen overlijden! We hebben de rekening wel moeten betalen, inclusief de kip met pinda. 

Schaardijk 396, 2909 LA Rotterdam

Dit jaar hebben we een aantal keren bij het Zalmhuis gegeten. Het is echt een aanrader! Het is een prachtig restaurant in Art Deco-stijl met een geweldige sfeer, uitstekende gastvrije bediening en vooral oog voor individuele wensen van de klant. Ik ben namelijk allergisch voor steen- en pitvruchten en voor noten. In sommige restaurants levert dit een probleem op. Bij het Zalmhuis gelukkig niet. Er wordt prima meegedacht en de kok maakte ook nog eens uit zichzelf een verrukkelijk dessert voor mij! Alle lof! Bedankt en we komen zeker terug!