Parklaan 4, 2771 GB Boskoop

Hier heb ik een high tea gehad met een paar vriendinnen. Ik had van te voren gebeld en uitgelegd dat ik een voedselallergie had en of daar rekening mee gehouden kon worden. Ik had een dame aan de telefoon die er verstand van had en die heeft genoteerd waar ik allemaal allergisch voor ben. Toen is ze het gelijk gaan vragen aan de kok of dit geen probleem was. Ik heb daarna ook nog gezegd dat ik ook geen sporen van deze producten mocht hebben. Toen zei de mevrouw aan de telefoon: "Ja apart klaarmaken, zodat het niet in aanraking komt met allergenen." Dit laatste gaf me vertrouwen dat het goed zou komen.

Vandaag zijn we geweest en toen we daar kwamen heb ik nog even gevraagd of het gelukt was. Toen vroeg de serveerster nog even of de lijst die ze door hadden gekregen klopte met waar ik allergisch voor ben; dat was zo. Ik kreeg toen een apart bord met daarop mijn eten, het smaakte prima en het is ook goed gegaan. Een hele goede ervaring dus.

Aert van Nesstraat 99, Rotterdam

Ten eerste is een kipfiletje met wat citroensap erover gespoten geen volledige maaltijd. Ten tweede is het veel te duur voor wat je ervoor krijgt. En ten derde weten ze ook niet of er melk inzit. Het voorgerecht zou melkvrij moeten zijn volgens het jonge obertje, maar volgens mij zei hij dat alleen zodat hij genoeg zou verkopen die avond. Ik vertrouwde het totaal niet en mijn gevoel gaf me gelijk. Na één hap asperges heb ik het er verder maar bij gelaten en me op de kipfilet gestort. Ik voelde me rottig behandeld en kom er absoluut niet meer terug.  

Keizerstraat 67, 2584 BC Scheveningen

Van te voren heb ik goed nagevraagd of het eten hier melkvrij kon zijn, en dat werd bevestigd. Wat ze me serveerden was op zich dan ook prima; alleen de bijgeleverde saus was niet te vertrouwen! Waarom gebeurt het zo vaak dat restaurants niet aan sausjes, bijgerechtjes en brood denken en alleen het hoofdgerecht aanpassen?