baby 21167 640Het OLVG in Amsterdam zoekt zwangere proefpersonen voor een studie naar de relatie tussen voeding, de samenstelling van borstvoeding en allergie.

Met het onderzoek wil het ziekenhuis uitvinden welke rol borstvoeding speelt bij het beschermen van een baby tegen voedselallergie. Mogelijk kan het dieet van de moeder helpen voedselallergie bij het pasgeboren kind te voorkomen.

De onderzoekers vragen zwangere vrouwen mét en zonder een allergie om drie dagen en vier weken na de bevalling een heel kleine hoeveelheid borstvoeding, speeksel en ontlasting in te leveren. Ook vragen ze vier weken na de bevalling gedurende drie dagen een dieetdagboek bij te houden. Al het materiaal wordt langsgebracht en opgehaald. Voor deelname ontvangt de moeder een kleine vergoeding.

Geïnteresseerde vrouwen kunnen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een samenvatting van het onderzoek kunt u hier downloaden: link naar flyer.