Akerdijk 12
1175 LE Lijnden

Ik heb onlangs gegeten met een vriendin die vele allergieën heeft. Meestal gaat het toch mis in een restaurant, maar hier ging alles perfect én aten we alle vier bijna hetzelfde (i.p.v. dat zij iets heel anders en/of iets heel saais krijgt). Ik dacht: ik geef het even door aan jullie!

Coolplein, 1703 XC Heerhugowaard

Ik heb hier meerdere keren gegeten (lunch en diner) en er wordt altijd iets leuks en lekkers voor me klaargemaakt.. Ik heb altijd mijn persoonlijke lijst mee waar precies op staat wat wel of niet gebruikt kan worden en geef die af aan de ober/ serveerster, die het dan met de kok overlegt. Ook toen ik met een histamine-beperkt dieet samen kwam  met een vriendin die veganistisch en zonder gluten eet (dit hadden we van te voren gemaild) hadden ze het weer prachtig voor elkaar om ons lekker te laten eten!

Krimweg 104, 1795 LS De Cocksdorp

Glutenvrij, melkvrij en sojavrij. Apart gebakken en geserveerd!

Dorpsstraat 70, 1901 Castricum

Kort en bondig: nee. Ze geven 6 dagen na reservering aan geen rekening te kunnen houden met voedselallergie en annuleren daarom de avond van tevoren.

Nes 49, 1012 KD Amsterdam

Ik heb een kruidenallergie. Na verschillende anafylactische reacties ben ik bijna een jaar niet meer uit eten geweest. Bij The Lobby gebruiken ze pure producten en heeft de kok al diverse keren speciaal iets voor mij gemaakt. De bediening denkt met je mee en neemt je serieus door goed te overleggen met jou en de kok. Daarnaast is het gewoon een hele fijne plek met uitstekend en niet te prijzig eten. Als vrienden/ familie nu uit eten willen, stel ik altijd deze plek voor, zodat ik ook mee kan zonder zorgen. Aanrader!

Dorpstraat 2,1901 EL Castricum

Deze zomer heb ik in het Chinese restaurant Jasmin Garden in Castricum gegeten. Zelf heb ik een anafylactische allergie voor melk en eieren. Er totaal vanuitgaand dat men niks van allergieën zou begrijpen, heb ik de manager aan de gebruikelijke ondervraging onderworpen. Deze meneer wist echter precies wat er in de gerechten zat, en wist direct te vertellen dat sommige gerechten niet geschikt waren i.v.m. de marinade (het perfecte antwoord). Slechts eenmaal eerder heb ik iemand meegemaakt die zo serieus (eigelijk zelfs enthousiast) was over allergieën. Ook bood hij aan om volgende keer, indien wij van tevoren bellen, een speciaal gerecht klaar te maken. Het eten is goed gegaan. Ik raad dit restaurant dus zeker aan, ze weten wat ze verkopen!