Tekort aan zonnebloemolie zorgt voor foute etiketten
Door het tekort aan zonnebloemolie zijn fabrikanten snel overgestapt op andere soorten olie. Sommige daarvan kunnen allergische reacties veroorzaken. Etiketten kunnen niet meteen worden aangepast; wat nu?
Lees meer>
|
|
Allergieën mogelijk erger door klimaatverandering
Nu het steeds warmer wordt, duurt het pollenseizoen steeds langer. Dat is slecht nieuws voor mensen die gevoelig zijn voor die pollen of die last hebben van het paraberksyndroom.
Lees meer>
|
|
Allergieonderzoek naar ‘nieuwe voedingsmiddelen’
Het UMC Utrecht start samen met o.a. Stichting Voedselallergie een onderzoek naar allergische reacties op nieuwe voedingsmiddelen, zoals insectenburgers.
Lees meer>
|
|
Mestcellen in een buisje voor snellere diagnose
Zwitserse onderzoekers hebben een manier gevonden om mestcellen te kweken in een reageerbuis, waardoor testen op allergische reacties veel simpeler wordt.
Lees meer>
|
|
Rabarbertaart
Het rabarberseizoen komt eraan! Dus hier een heerlijk fris recept voor een taart-zonder-bakken, in drie laagjes: een crunchy bodem, zachte pudding en friszure rabarbergelei.
Bekijk het recept>
|
|
|
|
Word lid
Leven met voedselallergie
Met Stichting Voedselallergie sta je er niet alleen voor. Word lid en ontvang vele voordelen, zoals toegang tot de Familiedag, 4x per jaar het blad Allergie & Voeding, kortingen op diverse uitgaven en producten, gratis kennis en ondersteuning en toegang tot het ledengedeelte van de website. Uw geld wordt volledig ingezet om leven met voedselallergie te verbeteren. Bijvoorbeeld voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek, wetgeving over ingrediënten en de ontwikkeling van nieuwe inzichten en mogelijkheden. |
|
 |
|
 |
|
Word lid |
|
|
|