Minder doden door anafylaxie
In het Verenigd Koninkrijk blijken de afgelopen twintig jaar meer dan drie keer zoveel patiënten met een anafylactische reactie op voedsel in het ziekenhuis te belanden. Toch is het aantal mensen dat overlijdt aan zo'n reactie met de helft gedaald.
Lees meer>
|
|
Insecten als voedsel: wat zijn de allergierisico's?
In krekels zijn maar liefst 20 eiwitten gevonden die een allergische reactie kunnen opwekken. Wie allergisch is voor schelpdieren, loopt het meeste risico.
Lees meer>
|
|
Biotechnologie maakt pinda’s en gluten minder allergeen
Door plantensoorten te kweken en de CRISPR-techniek in te zetten, proberen Amerikaanse onderzoekers producten met pinda en gluten minder allergeen te maken.
Lees meer>
|
|
Provocaties te snel gestopt bij mondkriebels
Bij een derde van de voedselprovocaties in een Israëlische studie werd er gestopt nadat de patiënt aangaf last van klachten in de mond te hebben. Uit de studie blijkt dat dat in veel gevallen niet had gehoeven.
Lees meer>
|
|
Elzasser uienkoek
Uienkoek is een Elzasser streekgerecht. Het is een een hartige (maar toch wat zoetige) taart, die je warm of koud kan eten. Toch een beetje vakantie, zonder het land uit te hoeven! Hoe maak je hem zonder melk of ei?
Bekijk het recept>
|
|
|
|
Word lid
Leven met voedselallergie
Met Stichting Voedselallergie sta je er niet alleen voor. Word lid en ontvang vele voordelen, zoals toegang tot de Familiedag, 4x per jaar het blad Allergie & Voeding, kortingen op diverse uitgaven en producten, gratis kennis en ondersteuning en toegang tot het ledengedeelte van de website. Uw geld wordt volledig ingezet om leven met voedselallergie te verbeteren. Bijvoorbeeld voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek, wetgeving over ingrediënten en de ontwikkeling van nieuwe inzichten en mogelijkheden. |
|
 |
|
|
|
Word lid |
|
|
|