Allergenen: wat moet er op het etiket?
Hoe kun je zien of allergenen in een product zitten? En zijn er ook uitzonderingen die niet vermeld hoeven worden? Voor ieder die met inkopen voor het kerstdiner worstelt: lees hier in het kort de huidige regels.
Lees meer>
|
|
Luister terug: podcast met dr. Berber Vlieg-Boerstra
Dr. Berber Vlieg-Boerstra behandelt al ruim 35 jaar patiënten met allergie en werkt regelmatig samen met de Stichting Voedselallergie. De podcast Gezond Gesprek sprak met haar.
Lees meer>
|
|
Garnalenallergie door hoger BMI
Overgewicht zou verband kunnen houden met het krijgen van een allergie voor garnalen. Bij een hoger BMI veranderen je darmbacteriën, waardoor je anders reageert op allergenen.
Lees meer>
|
|
Schimmeleiwit in vleesvervangers: een allergierisico?
Schimmelgerelateerd voedsel, zoals eetbare paddenstoelen, mycoproteïne en schimmelgefermenteerd voedsel, kan het schimmel-voedselallergiesyndroom (FFAS) veroorzaken door kruisreacties met in de lucht zwevende schimmels.
Lees meer>
|
|
Bietjescarpaccio
Bietjescarpaccio klinkt wellicht wat simpel, maar het smaakt echt heel lekker en ziet er feestelijk uit. Vlees (oorspronkelijk hoofdbestanddeel van carpaccio) wordt er meestal al voldoende gegeten en een wat lichter gerecht is wel zo prettig bij meerdere gangen. Het is ook nog eens makkelijk te maken
Bekijk het recept>
|
|
|
|
Word lid
Leven met voedselallergie
Met Stichting Voedselallergie sta je er niet alleen voor. Word lid en ontvang vele voordelen, zoals toegang tot de Familiedag, 4x per jaar het blad Allergie & Voeding, kortingen op diverse uitgaven en producten, gratis kennis en ondersteuning en toegang tot het ledengedeelte van de website. Uw geld wordt volledig ingezet om leven met voedselallergie te verbeteren. Bijvoorbeeld voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek, wetgeving over ingrediënten en de ontwikkeling van nieuwe inzichten en mogelijkheden. |
|
 |
|
 |
|
Word lid |
|
|
|