Griezelig groene cakejes

Griezelig groene cakejes

Voor ca 15 stuks:
250 gram verse spinazieblaadjes
125 ml olie (zonnebloem-, rijst-) 
275 gram bloem
2 eetlepels kikkererwtenmeel + 
  2 eetlepels water
200 gram suiker, zakje vanillesuiker
snufje zout
1 theelepel baksoda
2 theelepels (appelcider)azijn
150 ml spa rood


Bak met je kinderen voor Halloween eens deze griezelig groene cakejes. Niks geen enge kleurstoffen, gewoon zo mooi door toevoeging van een flinke hoeveelheid verse spinazie. Waar je overigens niks van proeft, dus niet verklappen! Versier als zombies of aliens, met gesmolten chocolade en 'Decoratiestiften Kleur' van Oetker. Snuffel ook eens tussen andere taartdecoraties in de supermarkt: van minimarshmallows tot vele soorten sprinkels. Bij onder andere Xenos vind je overigens allerlei betaalbare bakspulletjes en versieringen, zoals spinnenwebwikkels voor om je cupcakes. Neem een zak gewassen spinazie, zo weet je zeker dat er geen zand meer in zit en heb je geen last van overtollig aanhangvocht dat het beslag te nat maakt.Kikkerwertenmeel, dat werkt als eivervanger, koop je tegenwoordig trouwens gewoon bij de supermarkt.

Vul de holtes van een muffinblik met papieren cupcakevormpjes en verwarm de oven voor op 175 graden C. Prop de spinazie in een blender of keukenmachine, giet de olie erbij (ik nam Teuteburger Koolzaadolie met Botersmaak (AH, melkvrij)), en pureer zeer goed tot een soort van babyvoeding, helemaal glad.
 Zeef de bloem boven een beslagkom. Doe kikkererwtenmeel en water (werkt als eivervanger), (vanille)suiker, zout, baksoda, azijn en de spinazieprut erbij en meng goed door elkaar. Plens dan in een keer het bubbelwater erop en roer tot het beslag mooi glad is.
 Schep in de vormpjes, vul deze tot hooguit driekwart. Met een juslepel gaat dit makkelijk. Bak in het midden van de oven ca 22 minuten en... voilà: de griezelig groene cakejes zijn een feit! Haal uit het bakblik en laat in de papieren vorm op een taartrooster helemaal afkoelen. Dan kun je ze gaan versieren (zie de inleidende tekst). Ik maakte de mondjes met gesmolten chocolade in een injectiespuit (zonder naald), de oogjes zijn toefjes uit de witte tube van Oetker (met een prikker goed te modelleren), waarop ik met de achterkant van een prikker wat chocolade heb aangebracht als pupil. Maar leef je lekker uit!

Waardeer dit blogbericht:
0
Pompoen-sinaasappelbroodjes
Pompoensmoothie

Gerelateerde post