In het dagelijks leven ben ik werkzaam als loopbaancoach. Ik ben gecertificeerd NLP en TA coach, loopbaanadviseur en daarnaast heb ik een Mediationopleiding gevolgd. Tijdens het volgen van een cursus in Oostenrijk in 2013 heb ik besloten om mij aandacht deels te willen besteden aan allergie. Via de weg van vrijwilligerswerk, schrijven, het volgen van vele cursusssen, het spreken met medisch specialisten en lotgenoten raakte ik steeds meer bekend met het thema allergie.

Mijn benadering is praktisch, positief ingesteld door te kijken naar wat wel kan in plaats van naar alle beperkingen, zonder daarbij de realiteit en de gezondheid uit het oog te verliezen. Want gelukkig kun je met creatieve benaderingen en een vleugje humor een heel eind komen.

Lees meer over Marije Bedaux

Geven en nemen

De afgelopen week verbleven we in Griekenland met het gezin. Heerlijk een weekje zon, zee en strand in het najaar. Tijdens de vakantie hebben we een dag Thessaloniki bezocht; een hele interessante stad op vele fronten. Overal mensen op terrassen, koffietenten en veel gelegenheden om ergens een hapje te eten. Voor de lunch had mijn man een een restaurant gevonden waar voornamelijk hamburgers en friet werden geserveerd. Niet erg Grieks, maar wel handig gezien de voedselallergie van onze dochter. Vol enthousiasme bestelde ze een portie frites (dat kan / mag bijna altijd) en een hamburger “puur” d.w.z. zonder broodje of saus, alleen het vlees. Er werd verder niets toegevoegd, zo vertelde de jonge man die ons bediende. De hamburger en ook de friet smaakten goed, maar helaas werd onze dochter na een half uur behoorlijk misselijk en begon ze ook tekenen van benauwdheid te vertonen. Gelukkig hadden we haar voor...
Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
999 Hits