Mijn naam is Manon van der Kleij-Oplaat, getrouwd met Frank en mama van Dex (1,5). Ik werk als accountmanager bij een kledingmerk. Daarnaast ben ik sinds de anafylactische shock van Dex mijn zoektocht begonnen naar een pindavrij leven. Meer weten geeft meer vertrouwen. De info die ik tegenkom wil ik daarom graag delen met andere mama’s op mijn website www.mamazijnispeanuts.nl en op dit blog.

Lees meer over Manon Oplaat

Ik ben Margriet Oostrom, 39 jaar en moeder van 3 zoons van 7, 5 en 2 jaar. De kleinste van 2 jaar heeft allergie voor vis, kippenei, hazelnoot, pinda en schaaldieren. Wij reizen graag, dus daarom deel ik mijn ervaringen (namen zijn fictief).

Lees meer over Margriet Oostrom

Sophia Kuijpers (26) heeft al heel haar leven een voedselallergie en zij heeft nu een manier gevonden om fanatiek te sporten en toch goed, lekker en voldoende te eten!

Lees meer over Sophia Kuijpers

Toen ze een paar weken oud was belden haar ouders wanhopig naar de dokter. Sophia wilde niet meer stoppen met huilen en had overal eczeem op haar lichaam. Niet écht een leuke periode voor de ouders van hun eerste baby. Gelukkig kwamen de dokters snel tot de conclusie waarom ze alleen maar kon huilen: allergieën!

Tot 2003 was ze allergisch voor melk, soja, ei, noten, pinda, vis, citrusvruchten en varkensvlees. Sinds 2015 is ze  nog allergisch voor ei, noten, pinda en vis.  Naast een voedselallergie heeft Sophia ook een pollenallergie en is ze allergisch voor huisstofmijt en dieren met haren of  veren.  

Femke heeft een zoontje met een aantal ernstige voedselallergieën.

Lees meer over Femke Wieme

Ze is getrouwd met Iddo en moeder van Lize (8) en Viggo (7). Viggo heeft een aantal voedselallergieën; hij reageert anafylactisch op melk, ei, pinda en noten en is in mindere mate allergisch voor soja (+ andere bonen en peulvruchten).

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als loopbaancoach. Ik ben gecertificeerd NLP en TA coach, loopbaanadviseur en daarnaast heb ik een Mediationopleiding gevolgd. Tijdens het volgen van een cursus in Oostenrijk in 2013 heb ik besloten om mij aandacht deels te willen besteden aan allergie. Via de weg van vrijwilligerswerk, schrijven, het volgen van vele cursusssen, het spreken met medisch specialisten en lotgenoten raakte ik steeds meer bekend met het thema allergie.

Mijn benadering is praktisch, positief ingesteld door te kijken naar wat wel kan in plaats van naar alle beperkingen, zonder daarbij de realiteit en de gezondheid uit het oog te verliezen. Want gelukkig kun je met creatieve benaderingen en een vleugje humor een heel eind komen.

Lees meer over Mevr. Bedaux