Recensie en winactie: Foodexplore Utrecht

Namens de Stichting Voedselallergie mocht ik naar de Food Bloggers Tasting Event van Foodexplore Utrecht. Ben jij benieuwd naar dit nieuwe concept? Wil je weten of jij hier ook kunt eten, ondanks je allergieën? En wil je hier een diner voor twee (t.w.v. 59,95 euro) winnen? Lees dan gauw verder! J

 Sommige van jullie weten dat eten mijn grootste hobby is, dat doe ik het allerliefste. En mijn allergie laat ik deze hobby natuurlijk niet in de weg staan. In Utrecht is er een nieuw restaurant geopend: Foodexplore Utrecht. Dit restaurant heeft een heel nieuw en speciaal concept. Er zijn namelijk binnen dit restaurant zo’n 25 foodstands waar je eten kunt halen. Je betaalt een vaste prijs voor een leuke plek in het restaurant waar je dan twee, drie of vier uur onbeperkt mag eten en drinken onder het genot van gezellige achtergrondmuziek. Voor ieder wat wils zou je zeggen, hoe werkt dit voor mensen met een allergie of een ander soort dieet?

Ik kreeg, als blogger, een uitbreide rondleiding van de manager(s) van het restaurant en dat was heel fijn, want ik kon natuurlijk meteen vragen of zij rekening hielden met allergieën. Ik ben allergisch voor ei, noten, pinda en vis namelijk en gelukkig zei de manager gelijk dat ik sowieso genoeg dingen kon eten. Elke foodstand heeft een eigen keuken, kok en menu. Zo zijn er hamburgers, frietjes, wok, sushi, van ’t Spit, Chinees, Italiaans, Spaans en nog veel meer… Dat maakt enerzijds heel gemakkelijk. Ik wist direct dat ik bijvoorbeeld geen sushi mocht, dus daar ging ik ook niet heen. Remco, mijn vriend, is dol op sushi, dus hij heeft hier wel lekker van genoten. Ik heb mij dus gefocust op bijvoorbeeld frietjes. Ze hadden verschillende soorten en gelukkig werd het gebakken in zonnebloemolie, dus dat was geen probleem. Ook heb ik vlees van de grill en plaat gegeten en mocht ik wat lekkere gerechtjes van de Chinese afdeling. Helaas stond er niet bij iedere stand een allergenenlijst en moest ik dus aan elke kok vragen of ik een gerecht wel of niet kon eten. En de koks spraken niet allemaal Nederlands, wat het nog ingewikkelder maakte.

Gelukkig waren daar de managers om mij te helpen hierin. Zij zijn erg bereid om te helpen en het iedereen naar hun zin te maken. Zo hebben zij gecommuniceerd met de koks waarbij er onduidelijkheid was en ze hebben mij gebracht naar foodstands waar ik alles mocht eten. Er waren bijvoorbeeld ook foodstands met soepen, pokébowls en er was veganistisch eten.

Het leukste van de avond vond ik toch wel de toetjesbar! Mijn favoriete gerecht was hier dus echt het dessert J Je kon kiezen uit taartjes, cakejes, donuts, koeken en nog veel meer. (wat overigens voor mij geen optie was helaas) Ik heb lekker softijs, Italiaans ijs en frozen yoghurt gegeten met slagroom en spikkels. Voor de mensen met een melkallergie: er waren ook slushpuppies, smoothies en fruit!

Al met al was het een geslaagde avond. Ik heb in het beoordelingsformulier opgeschreven dat ik het een mooie ervaring vond: gezellige sfeer, leuke muziek en lekker eten. Maar ook dat ik het liefste zou hebben dat er bij elke foodstand een allergenenlijst/kaart is, zodat ook mensen met een allergie met een gerust hart kunnen eten hier. Mocht jij hier ook willen gaan eten, terwijl je last hebt van een voedselallergie, vraag dan aan een manager om hulp. Hij of zij zal jou hier heel goed in begeleiden en ik weet zeker dat er dan, ook voor jou, genoeg lekkers te eten is. Ik heb er in ieder geval echt van genoten en dat gun ik jullie ook!

Lijkt het jou ook gezellig en leuk om eens hier te gaan eten? Doe dan mee met de winactie! Ik mag namelijk een diner voor twee ter waarde van 59.95 euro, dus twee uur, weggeven. Schrijf in een reactie onder dit bericht waarom jij hier graag zou willen eten en natuurlijk met wie. Verdubbel je kansen door dit bericht ook nog te delen in je eigen tijdlijn. J

Laat je mij weten wat je ervan vond, als je er geweest bent?!

Liefs,

Sophia

Waardeer dit blogbericht:
1
Mijn lievelingstoetsjesrecept: appelflappen! (zond...
Hoe het is voor iemand met een allergie om bij een...