Vakantie!! Altijd leuk?

Vakantie!! Altijd leuk?

We zijn thuis na een heerlijke vakantie. Toch is vakantie hier in huis, zoals misschien wel herkenbaar voor velen, niet altijd even makkelijk.

In Nederland kan ik best uit eten en doe ik mijn boodschappen redelijk eenvoudig zonder echt alles te checken. Mijn ouders gingen vroeger standaard met een hele berg eten en drinken voor mij op reis. Dat hebben wij gelukkig niet meer nodig, want we kunnen ons goed redden met wat er te koop is in het buitenland.  Tenminste zo lang we naar Engeland of  Frankrijk gaan en niet naar Mozambique of Brazilie.

Maar ook daar is het niet altijd net zo als thuis. Bij de slager hebben ze worst en pate met noten, de supermarkt is zo groot dat er wel 100 pakjes van het zelfde type koek liggen en in restaurants is de kaart soms toch lastig te lezen door de streekgerechten. Het gekke is alleen dat ik het tijdens mijn vakantie geen enkel punt vind om verpakkingen te lezen, sterker nog, ik heb er lol in. Mijn man en ik roepen regelmatig: ”moet je nu horen wat hier in zit!”

Uit eten vind ik doodeng! Meestal eten we wel eens ergens pizza ofzo, maar het idee dat het mis kan gaan en ik op een franse eerstehulp afdeling beland.. brrr…. 

Ooit was ik in Tjechië op vakantie. Dat was een ware nachtmerrie. Alles zat in bruine zakken met rode plaatjes die woorden voor moesten stellen. Voor zover ik me kan herinneren heb ik toen een week gebraden kip, komkommer en aardappelschijfjes gegeten. Als ik daar aan terug denk wordt ik al helemaal kriebelig (en nee niet omdat ik net iets gegeten heb…)

Ik zou best eens all inclusif naar Turkije willen of naar een vriendin die in Tanzania woont, maar het idee dat ik dan niet weet wat ik kan eten geeft zo veel onrust. Ik ben benieuwd naar het verhaal op de familiedag! Misschien kunnen ze me daar overtuigen dat het kan. Voor ik het weet geef ik me nog eens op voor “groeten uit de Rimboe”

 

In het ledenblad van oktober en elders op de website staat meer informatie over reizen en voedselallergie. 

http://www.voedselallergie.nl/leven-met-voedselallergie/op-reis.html

 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Even voorstellen: Djoeke
Pesten of een grapje? (colum maart nr.)