Is Hugo dan toch ook overgevoelig?

Is Hugo dan toch ook overgevoelig?

Als allergische moeder met een allergische dochter kun je soms toch een behoorlijke blinde vlek hebben. Al maanden heeft Hugo regelmatig zeer dunne ontlasting en klaagt over vermoeidheid. Groeien wil ook niet zo lukken. Een mannetje van 4 hoort niet moe te zijn, groeit normaal als kool en die ontlasting was niet wat het wezen moest. 

Een paar maanden geleden ben ik met hem naar de huisarts geweest. Hij bleek een parasiet bij zich te dragen. Wel een die meestal geen klachten gaf volgens de huisarts. Ik kon kiezen, afwachten of behandelen met antibiotica. Omdat het middel me erger leek dan de kwaal besloten we af te wachten. Het ging een tijdje beter, het leek dus opgelost. 

Nu waren we afgelopen week heerlijk skieen in Frankrijk. Naar mate de week vorderde werden de buikklachten van Hugo groter. Niemand anders had buikklachten, dus een virus leek niet waarschijnlijk. Thuis eet hugo brood en een toetje is vaak een (zelfgemaakt) waterijsje of fruit. Het gebruik van melk zit na het jaren lang vermijden niet zo in mijn systeem, dus krijgen ze dat maar mondjes maat. Mijn moeder is van het verwennen, dus was er in de ochtend een grote kom warme pap, na de maaltijd een bakje yoghurt of ijs en na de skiles een heerlijke warme chocomelk. Ineens merkte ik dat ik het erg veel melk vond, maar kan een gemiddeld kind daar niet gewoon tegen voor een weekje? Het muntje valt... zou Hugo dan toch?????

Toen we goed gingen terug denken bedachten we dat Hugo na de vrijdag meestal meer problemen had dan door de week. Laat dat nou net de dag zijn dat hij bij mijn ouders wordt verwend met heerlijke pudding en chocomel. Ook als zelf ons eens te buiten gaan aan koemelk rijke producten heeft hij naar het lijkt meer klachten.

Na 2 weken zonder melkproducten zijn de klachten als sneeuw voor de zon  verdwenen. In overleg met de huisarts hebben we besloten de melkproducen tijdelijk even helemaal uit te sluiten. Langzaam voeren we de hoeveelheid weer op om te kijken hoeveel hij kan verdragen. 

Zelf vindt hij dat echt niet leuk. Gelukkig heeft hij creatieve ouders die heus wel wat verzinnen op het gemis aan toetjes en chocolademelk. Zo hebben we chocomel gemaakt van cacao, oerzoet en rijstemelk en eet hij af en toe soja ijs. 

De huisarts vindt het bewezen, maar oh....wat voel ik me schuldig over het feit dat ik het niet eerder heb gemerkt!

Waardeer dit blogbericht:
0
Wijs genoeg?
Sporenonderzoek