Voor 3 personen:
200 gram peultjes
200 gram waspeen
1 stronkje broccoli
250 gram basmatirijst
2 eetlepels zonnebloemolie
1-2 eetl. milde rode currypasta
500 ml water
2 kruidenbouillontabletten
300 gram (scharrel)kipfilet
Vreemd genoeg verdwijnen prima recepten soms zomaar in de vergetelheid. Maar deze maaltijdsoep heb ik onlangs weer ontdekt. Toen Evert nog een kleuter was moest ik heel voorzichtig zijn met de currypasta, vanwege de scherpte. Gelukkig kan hij wat pit in zijn eten nu wel waarderen. De soep is voldoende als hoofdgerecht voor drie personen. Per persoon meer voeg je 200 gram groente, 100 gram kipfilet, 175 ml water en zo'n 80 gram rijst toe. Varieren kan met bijvoorbeeld taugé, sugar snaps, rode paprika, alles wat lekker beetgaar en knapperig blijft! De currypasta die ik gebruik is van het merk Patak's, zo'n beetje in alle supermarkten verkrijgbaar en ten minste vrij van kokos en melk. Zelf maken kan natuurlijk ook, maar soms dient gemak de mens!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdoe de peultjes van eventuele draden, snijd de worteltjes in plakjes en verdeel de broccoli in hapklare roosjes. Breng een grote pan water aan de kook. Gooi de groenten erin en blancheer zo'n 3-4 minuten. Giet ze daarna af en spoel in een vergiet met koud water, zodat het kookproces stopt en de kleuren mooi fris blijven. Verhit in de grote pan de olie een bak hierin de currypasta een minuutje mee. Giet het water erbij met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Snijd de kip in blokjes en kook die in 4 minuten zachtjes gaar. Warm tot slot de groenten nog even mee in de bouillon. Verdeel de rijst over drie borden en schep de soep hierover.