Aspergebroodjes met ham

Aspergebroodjes met ham

12 groene asperges
4 plakjes yorkham
4 plakjes bladerdeeg (geen roomboter)









Mooi voor de paasdis, over twee weken alweer, of zomaar bij de lunch: knapperige bladerdeeg-envelopjes, gevuld met de klassieke combinatie ham - asperge. Makkelijk te maken en erg lekker. Onlangs las ik dat de oude Egyptenaren en Romeinen al asperges aten. En gelijk hadden ze! In het seizoen (ergens van april tot juni) probeer ik ze elke week wel een keer te eten, maar tegenwoordig liggen ze vrijwel het hele jaar door in de supermarkt, geïmporteerd uit onder andere Peru. Ik gebruik hier overigens de groene variant, omdat deze het gerecht een echte paas-uitstraling geeft. Bovendien hoef je ze in tegenstelling tot hun witte broertjes niet te schillen, dus dat scheelt weer... Ik serveer de broodjes meestal gewoon koud, maar warm of lauw zijn ze ook lekker.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Ontdoe de asperges van hun stugge onderste deel - door ze te breken schijnen ze vanzelf te knakken op het juist punt - en kook ze in 5 minuten in wat water beetgaar. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Rol drie asperges in een plak ham. Rol deze weer in een velletje bladerdeeg (diagnaal is het mooist) en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met wat water en bak in 20 minuten bruin in het midden van de oven.

Foto: Janeczka Milton

Waardeer dit blogbericht:
0
Pizzavariaties en -ideeën
Cherry Cheesecake-ijs

Gerelateerde post