Cherry Cheesecake-ijs

Cherry Cheesecake-ijs

Zo'n 1,5 liter:
1 pakje opklopbare sojaroom (Alpro)
225 gram zuivelvrije gecondenseerde melk
1 kuipje Tofutti Creamy Smooth naturel
125 gram digestive biscuits (Verkade)
250 gram kersenjam 





Altijd al eens Ben en Jerry's, Häagen-Dasz of zo'n andere luxe ijssoort willen proeven en opgegeven dat dat ooit mogelijk zou zijn? Dan kun je nu je hart ophalen! Wanneer je soja verdraagt, that is... Want met roomkaas op sojabasis kun je het ijs binnen een paar uur in je vriezer hebben staan. Dank zij de gecondenseerde melk zonder tussentijds roeren. Een minimum aan inspanning met een maximum aan resultaat. Want het is verdraaid lekker! Zelfs Evert, die nooit echt van ijs kon genieten verzuchtte: "Ja, zó lust ik het wel!" Met de crunchy  koekkruimels en de fruitige jam heb je een volwaardig cheesecake-ijs, dat de dure versies uit de winkel naar de kroon steekt. Uiteraard kun je ook aardbeienjam nemen, of wat anders. Maar het rood steekt wel mooi af.

Nieuwsgierig geworden? Aan de slag dan! Klop de slagroom in een flinke kom in enkele minuten op met een handmixer. Prak de roomkaas wat los op een bord en schep bij de room. Klop met de mixer (of een garde) tot alle klontjes zijn 'weggesmolten' en roer er dan de gecondenseerde melk door, tot een mooie egale massa is ontstaan. Breek de koekjes boven de kom tot onregelmatige stukken, stukjes en kruimels en schep goed om met een spatel. Schep nu de jam erbij en spatel deze er halfslachtig door, zodat de room er mooi roodgemarmerd uitziet. Doe over in een afsluitbare diepvriesbak en laat in uur of 5 bevriezen. Roeren tussentijds niet nodig, en succes gegarandeerd!

Waardeer dit blogbericht:
0
Aspergebroodjes met ham
Courgette-broccolisoep

Gerelateerde post