Zomercocktail mét en zonder

Zomercocktail mét en zonder

Per glas
Met alcohol:
halve limoen
2 cl gembersiroop (Conimex)
1 cl suikersiroop (Monin)
4-5 ijsblokjes
5 cl witte rum (Havana Club)
spa rood
Zonder alcohol:
halve limoen
4-5 ijsblokjes
5 cl suikersiroop
1 dl sterke jasmijnthee (koud)
spa rood

Ik weet niet wat het is met gember, maar het is een vreemd goedje. Ik heb het lang niet kunnen waarderen, maar nu vind ik het toch wel lekker: zoetzuur, geconfijt of in roerbakschotels. Het is zoet en scherp tegelijk en het heeft vele mogelijkheden. Op mijn vakantie in Berlijn dronk ik bij het Aziatisch-Vietnameze restaurant Royals & Rice (waar je overigens prima allergeenvrij kunt eten) een heerlijke GinGer-cocktail, met versgesneden gemberreepjes. Geïnspireerd heb ik thuis een variant met gembersiroop gemaakt, een kruising tussen de inmiddels bekende Mohito en deze GinGer. Mijn niet alcoholische cocktail is geïnspireerd op de limonade die we er dronken, uit suikerpotjes met deksel nota bene, hoe origineel!   

Neem voor de  alcoholhoudende cocktail een longdrinkglas. Snijd de halve limoen in vieren, doe in het glas en druk met een stamper het sap eruit. Giet de gember- en suikersiroop erover en doe de ijsblokjes erbij. Schenk de rum erover en vul aan met spa rood. Goed roeren, want het moet goed gemengd zijn, een slok gembersiroop is niet zo fijn...
Voor de alcoholvrije versie: neem een tumblerglas. Snijd de halve limoen in vieren en stamp - in het glas - het sap hieruit. Doe het ijs erbij en giet suikersiroop en jasmijnthee erover. Vul aan met spa rood en roer goed door.
Lekker als apératief, met (of zonder) cassavechips!

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Appel-bramen crumble
Tijgerkoek

Gerelateerde post