Peterselie-dillesaus

Peterselie-dillesaus

Voor ruim 3 dl:
eetlepel zout 
90 gram verse peterselie
15 gram verse dille
225 ml soja- of rijstcuisine
2 eetlepels citroensap
1,5 eetlepel vloeibare margarine
zout, peper

Deze zijdezachte romige en kruidige saus wordt koud geserveerd, zoals bijvoorbeeld ravigotte- en remouladesaus, en past heerlijk bij gebakken vis of gebakken aardappeltjes. De gebruikte kruiden zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond! Zowel de peterselie als de dille vormen een goede een bron van vitamine C. Daarbij heeft dille een gunstige werking op de spijsvertering en zou het stofje apigenine in peterselie allergische reacties verminderen; hoe toepasselijk voor deze rubriek! De peterselie wordt voor dit gerecht kort gekookt (ofwel: geblancheerd) om zijn smaak en structuur wat zachter te maken, voor dille is dit niet nodig. Bewaar de saus niet te lang, want dan verkleurt het mooie groen namelijk tot bruinig.

Breng een grote pan water aan de kook met een eetlepel zout. Verwijder de grove stelen van de peterselie en laat al het blad in het kokende water zakken. Blancheer 2 minuten, giet dan af in een zeef en spoel met koud water. Laat uitlekken.
Verwijder de dikke stelen van de dille. Doe cuisine met citroensap, margarine, dille en (voorzichtig uitgeknepen) peterselie in een mengbeker of blender. Pureer met een staafmixer of de blender tot een mooie, lichtgroene, geurige saus. Breng op smaak met zout en peper en eet dezelfde dag nog op.

Waardeer dit blogbericht:
0
Indisch vlees
Warme perendrank

Gerelateerde post