Choco-rotsjes

Choco-rotsjes

100 gram chocolade- (of carobe)reep*
60 gram gepofte tarwe- of kamutkorrels 
of Rice Krispies
Jaren ben ik op zoek geweest naar Rice Krispies: gepofte rijstkorrels in een knapperig, zoet jasje. Ik heb bij vele supermarkten gekeken, maar ik vond alleen ontelbaar veel varianten, waaronder die met chocola eromheen en dus met melkbestanddelen in de receptuur. Terwijl ik me van vroeger toch echt de eenvoudige variant herinnerde. Blijkbaar grijpt Nederland in het schap liever naar cereals die bol staan van suiker en kleurstof. Vandaag trof ik echter, zomaar bij Albert Heijn weer dozen aan van het merk Kellogg's. Zou ik al die tijd niet goed gekeken hebben? Inmiddels had ik mijn recept echter al verwezenlijkt met gepofte tarwe (De Halm) en gepofte kamut (Lima), beide te koop bij de Natuurvoedingswinkel en met weinig toevoegingen. 

* Voor diverse smaken en allergieën zijn er verschillende opties. Welke dat onder andere zijn lees je hier.

 

Het levert samen een heerlijke snack op, die precies smaakt zoals ik had gehoopt en super gemakkelijk te maken is: knapperige, luchtige choco-rotsjes. De maaksels met pure chocolade zien er het mooist uit (zie foto), maar wij gaan hier echt voor de rotsjes op rijstmelkbasis van Maître Mathis!

Hang een kommetje in een pan met een laagje kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Breek de chocooladereep in stukjes en laat in het kommetje smelten. Roer niet te vaak om. Wanneer de chocolade helemaal vloeibaar is, schep dan van de hittebron af het gepofte graan erdoor. Schep de massa met een dessertlepel in kleine cupjes. Deze cupjes maken het extra feestelijk en zijn bij sommige kookwinkels en bij Jamin te koop. Maar wil je het simpel houden, dan kan dat ook! Schep de hoopjes dan zo op bakpapier. Nu moet je nog even geduld hebben, want het goedje moet bijna een uur opstijven in de koelkast.
Makkelijker te eten en ook gezellig: smeer de massa uit op bakpapier tot een rechthoek van hoogstens 1 cm dikte. Laat afkoelen in de koelkast en snijd in koekjes van ca. 2 bij 3 cm. Bewaren is het handigst in een afsluitbare plastic doos, in de koelkast. En dat geldt voor alle varianten.  

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Citroenbouillon met griesmeel
Appel-bramen crumble

Gerelateerde post