1 liter kippenbouillon
60 gram griesmeel*
3 eetlepels citroensap
flinke hand platte peterseliebladeren
In verband met mijn eigen vakantie dit keer geen inleidend praatje maar wel een zomers soepje!
*Griesmeel vind je in de supermarkt bij de puddingpoeders. Bij glutenintolerantie of tarweallergie: gebruik maïsgries ofwel polenta, verkrijgbaar bij de Turkse of natuurvoedingswinkel.
Je kunt de bouillon zelf trekken, maar ook gemakkelijk van twee kipenbouillonblokjes maken. Zorg dat de bouillon warm klaarstaat.
Laat een pan met dikke bodem goed heet worden en strooi het griesmeel erin. Rooster de korreltjes tot ze gaan geuren en licht verkleuren, schud de pan goed om te voorkomen dat het griesmeel verbrandt. Giet dan de bouillon met het citroensap en de peterselie erbij en laat 10 minuten zachtjes koken, tot de griesmeel gaar is en de soep licht gebonden.