Pina colada-mousse

Pina colada-mousse

5 blaadjes gelatine
1 pakje opklopbare soja- of rijstroom (Alpro, Soyatoo)
250 gram verse ananasstukjes 
1 dl Malibu*


Een bijzonder toetje voor de feestdagen, ook erg geschikt in kleinere porties voor bij een grand dessert of toetjesbuffet. De Malibu - rum met kokossmaak - wordt bij ernstige kokos-allergie afgeraden door de fabrikant, maar verleent het nagerecht de specifieke pina colada-smaak. In praktijk geven degelijke alcoholische dranken echter zeer zelden een reactie.  `
De mousse, die je een dag vantevoren kunt bereiden, is niet helemaal glad, maar wat vezelig door de ananas. 

 

Week de gelatineblaadjes in ruim water, als aangegeven op de verpakking. Klop intussen de slagroom op. Pureer de ananas tot moes met een staafmixer of blender. Doe de Malibu in een pannetje en breng aan de kook. Wil je geen alcohol, laat de vloeistof dan even doorkoken en vul eventueel aan met water tot een deciliter. Haal van het vuur, knijp voorzichtig het water uit de gelatine en los goed op in de hete drank. Schep met een spatel eerst de ananaspulp en daarna het geleimengsel door de opgeklopte room en verdeel over 4 - 8 glaasjes. Laat nu afgedekt zeker 4 uur (of een nacht) opstijven.

Je kunt de crème voor het opdienen heel ‘kerstig’ garneren met een (goed afgewassen) hulstblaadje (niet eetbaar uiteraard) en wat rode bessen.

Waardeer dit blogbericht:
0
Zalmtartaar met wasabi-dressing
Broodje varkenshaas (op z'n Vietnamees)

Gerelateerde post