Gevulde Paprika's

Gevulde Paprika's

Voor 3 - 4 personen:
4-5 rode paprika's
350 gram chipolata-worstjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 gram rijstvormige pasta*
200 ml rode wijn
200 ml water
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
1 blikje tomatenpuree
halve theelepel zout

* Macaroni in de vorm van rijstkorrels, het bestaat al lang. Voorheen te koop bij Griekse en Turkse winkels onder de naam Kritharaki dan wel Orzo, inmiddels ook in de supermarkt te vinden. Ook van het Italiaanse merk De Cecco, maar dan heet het Riso no 74. Leuk en lekker voor de variatie. Ik gooi wel eens wat handjes door de soep, in plaats van vermicelli. Je kunt er ook pastasalades mee maken, of het als macaroni of rijst gebruiken. Hier heb ik er paprika's mee gevuld. De vulling is genoeg voor vier flinke of 5 gewone paprika's, maar je kunt natuurlijk ook 4 paprika's maken en de rest van de vulling ernaast serveren. 

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de helften in een flinke pan 15 minuten in een laagje water en laat uitlekken in een zeef. Zet ze in een ovenschaal.
Knijp het chipolata-gehakt uit de worstvelletjes en rol er (formaat soep)balletjes van. Bak deze in een braadpan in de hete olijfolie om en om tot ze licht bruinen. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Fruit de ui in het achtergebleven braadvocht tot glazig, doe de pasta erbij en schep even goed om. Voeg vervolgens wijn, water, tomaten met sap uit blik, tomatenpuree en zout toe en roer goed. Schraap alle aanbaksels van de bodem. Leg het deksel op de pan en laat zo'n 13 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren, want de pasta heeft de neiging aan te koeken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het mengsel over de paprika's, schep deze goed vol, en bak af in zo'n 25 - 30 minuten.Waardeer dit blogbericht:
0
Polentacake
Witte chocolade-matchamousse

Gerelateerde post