200 gram tortillachips naturel
1 bosuitje
klein blikje zwarte bonen (à 200gr)
0,5 blikje mais (à 150 gram)
4 plakjes Tofutti Cheddar'kaas'*
1 -2 dessertlepels jalapenopeper
uit een potje, grof gehakt
1 avocado
1 limoen
100 ml cuisine
zout en peper
Al te vaak worden nacho's geserveerd met rode salsa. Of uit de oven, met stukjes tomaat en kaas. Wat nu als je geen tomaat (en kaas) verdraagt? Gelukkig zijn er heerlijke variaties te bedenken. Zoals deze. *De tofutti'kaas' smelt zeer goed in de oven, maar bevat wel soja. Mag je dit niet, dan kun je bijvoorbeeld Wilmersburger Pizzatopping gebruiken. Deze zeer smakelijke geraspte kaasvervanger op kokosbasis smelt wat minder makkelijk, maar op hun website lees je daar alles over onder het kopje 'smelttips'.
Het recept is voldoende als voorafje voor 4, als borrelhapje voor meer personen, of als hoofdgerecht voor 2, zeker met een voor- of nagerecht erbij.
Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de nacho's over de bakplaat. Laat de boontjes en mais uitlekken en strooi deze over de chips. Snijd de bosui in fijne ringetjes en verdeel deze er ook over. Snijd de plakjes kaas in smalle reepjes en beleg de chips ermee. Maak af met de peperstukjes. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen de avocadoroom:
Snijd de avocado open en schep het vruchtvlees in een mengbeker. Rasp er limoenschil over en pers de limoen uit. Doe het sap, samen met de cuisine bij de avocado. Pureer met een staafmixer tot een mooie smeuïge room. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de nacho's met de room.