Spaghetti 'Bloody Mary'

Spaghetti 'Bloody Mary'

1 ui, 2 teentjes knoflook
4 stengels bleekselderij
3 eetlepels olijfolie
1 citroen (voor de rasp)
880 ml passata
zout en peper
100 (+ 60) ml wodka
600 ml water
400 gr (volkoren) spaghetti
8 plakjes ontbijspek
wat vers gehakte platte peterselie

Ik ben dol op tomaten, en ook wodka en bleekselderij kan ik wel waarderen. De combinatie van deze drie in de klassieke cocktail Bloody Mary kan me echter niet bekoren. Warm, als variatie op de doorsnee tomatensaus, is het juist weer wél lekker. En de spaghetti krijgt er ook nog eens een heel fijne consistentie van! De alcohol verdampt, maar ik schenk er na het koken nog wat extra wodka overheen voor de smaak. Je kunt dit uiteraard ook laten. Wees voorzichtig met zout, de passata en het spek bevatten vrijwel genoeg. Neem een grote - zo wijd mogelijke - pan, aangezien saus en spaghetti, bij elkaar gaan.

Snipper ui en knoflook. Snijd de selderijstengels een paar keer in de lengte door en vervolgens in blokjes. Verhit de olie in de pan en fruit ui, knoflook en bleekselderij een minuut of 3-4. Rasp zo'n tweederde van de citroenschil erboven en giet passata, 100 ml wodka en het water erbij. Voeg peper en (weinig!) zout toe. Breng nu aan de kook en laat de spaghetti in de pan zakken. Roer goed over de bodem, en laat de pasta, wanneer die eenmaal 'kopje onder' is, zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Met de deksel op de pan, maar onder af en toe omscheppen.
Bak intussen het spek in een (droge) koekenpan bruin en knapperig aan beide zijden.
Test een sliertje spaghetti, en kook eventueel iets langer, tot (beet)gaar. Meng er van het vuur af (desgewenst) 60 ml wodka door. Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met nog wat geraspte citroenschil, peterselie en verkruimeld spek.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Kaneelbolletjes met pruimenvulling
Muesliplaatkoek

Gerelateerde post