Mediterraanse kipschotel

Mediterraanse kipschotel

(3-4 personen)
500 gram krieltjes in de schil
750 gram AH buitenbeentjes paprika
ca 20 groene of zwarte olijven 
150 gram chorizo, bv AH Biologisch
3-4 kippendijfilets
zout en peper
3 takjes rozemarijn, 3 knoflooktenen
3 eetlepels olijfolie
250 ml (kippen)bouillon
halve citroen
zakje peterselie (30 gram)
brood*

Met het mooie lenteweer van de afgelopen weken is een zonnig recept beslist op zijn plaats. Al eten wij dit het hele jaar door, omdat het zo waanzinnig lekker is! Je kunt uiteraard ook gewone paprika's nemen, maar een zak buitenbeentjes is in vergelijking erg voordelig. Ik gebruik voornamelijk de gele en rode. *Zorg voor lekker knapperig brood om alle sappen op te deppen, bijvoorbeeld afbakciabatta. Die kun je de laatste 8-10 minuten op de bodem van de oven (op een stuk bakpapier) laten meebakken.

Neem een grote ovenschaal of braadslee (de mijne is 23 bij 33 cm). Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd de grotere exemplaren door. Verdeel over de bodem. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd elke helft in 4 repen. Verdeel over de aardappels. Laat ongeveer een halve pot olijven uitlekken en leg tussen de paprikareepjes. Snijd de chorizo in de lengte doormidden en daarna in plakjes. Leg de kippendijfilets op de groente en verdeel de chorizo eromheen. Besprenkel het geheel met peper en - weinig - zout (de chorizo, olijven en bouillon brengen al voldoende zout mee). Steek de rozemarijn en knoflooktenen (ongepeld) er tussen en druppel de olie eroverheen. Giet tot slot de kippenbouillon erop en zet in het midden van de oven. Laat zeker 50 minuten garen. Bak evt de laatste 10 minuten afbakbrood op de bodem mee, op een stuk bakpapier.
Verwijder de grove stelen en hak de peterselie fijn. Knijp de citroen uit over de ovenschotel en bestrooi met peterselie.

Waardeer dit blogbericht:
0
Oosterse pannenkoeken
Hogelijk Verantwoorde muffins

Gerelateerde post