Hot Dogs à la Choucroute

Hot Dogs à la Choucroute

Per persoon:
ca. 150 gram zuurkool
laurierblaadje
3-4 verse knakworsten
2 pistoletjes
mosterd


Als ik ergens van gruwel dan is het wel van knakworst uit blik. Die sponzige, weke massa, gans onsmakelijk vind ik het, en ik eet ze dus ook niet! Heel anders is het met de verse knakworsten, die tegenwoordig in veel supermarkten op de vleeswarenafdeling te vinden zijn, of in het koelvak tussen de ham/spekreepjes. Vrij van koemelk, ei en veel andere allergenen. En, ook belangrijk: ze doen kun naam eer aan door te knákken bij elke hap, ze zijn sappig van binnen en goed gekruid. Wel duurder dan hun blik-broertjes, maar dat zijn ze ook zeker waard. Ik herinner me dat we, toen ik een jaar of 10 was, wel eens naar de Vogeltjesmarkt in Antwerpen gingen. Na het bekijken van alle kraampjes...

aten we dan ter afsluiting een Belgisch broodje Hot Dog met Choucroute (zuurkool), van een stalletje. Heerlijk en het maakte diepe indruk. Thuis gelukkig ook heel goed te maken, als snelle/makkelijke maaltijd om bijvoorbeeld het weekend mee in te luiden. Ik heb ze dan wel als 'snack' aangemerkt, maar stiekem is het gewoon een volwaardige maaltijd! Ook een prima manier om je kind te laten wennen aan zuurkool. Laat ieder zelf zijn broodje maken. Aanvankelijk nam Evert 3 sliertjes van de zure groente bij zijn worstjes, in de loop der tijd werd dat steeds meer en nu is het dringen in de pan! 


Bereid de zuurkool zoals aangegeven op de verpakking, kook het laurierblaadje mee. Volg ook voor de knakworsten de gebruiksaanwijzing en laat ze zeker niet koken, want dan barsten ze open! Verwijder het laurierblad en laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef. Doe terug in de pan, zodat de groente warm blijft. Snijd een pistoletje open, besmeer beide binnenzijden van het broodje met mosterd en beleg met zuurkool en knakworst! 

Waardeer dit blogbericht:
0
Iced Cappuccino
Chocolade-kersencakejes

Gerelateerde post