Iced Cappuccino

Iced Cappuccino

Voor 1 glas (ca. 200 ml):
Iced Cappuccino:
1 shotje espresso
(ca. 25 ml, van een zakje of uit de machine)
150 ml koude sojamelk naturel, 
4  ijsblokjes
Iced Chococino:
vervang de naturel sojamelk
(of een deel daarvan) door
een variant met chocoladesmaak

Nog even lekker nazomeren met een ijskoud drankje, nu de temperatuur - hoera! - weer wat gestegen is. Koffie! Hoewel ik zelf niet allergisch ben voor melk, hou ik het net zo lief bij soja. In Nederland is het nog zoeken naar tentjes waar ze Soja Latte of Soja Cappuccino verkopen. Bij Bagels & Beans, Starbucks en een handjevol andere gelegenheden kun je gelukkig al terecht, maar meestal is het flink zoeken geblazen. In het buitenland, zoals Engeland en Duitsland, is dat al heel anders. Al jaren scoren we daar zonder probleem cappuccino's op sojabasis, en dit jaar in Berlijn vonden we zelfs een zaak waar ze nog veel meer koffiespecialiteiten met soja aanboden.  Zoals Iced Cappuccino. Dit is mijn versie ervan, maar hij smaakt wat mij betreft hetzelfde.

Wij drinken hem ongezoet, zoals hij in Berlijn ook gerserveerd werd, de sojamelk is van zichzelf al wat zoetig. Maar het is maar net hoe je gewend bent je koffie te drinken. Neem je normaal gesproken suiker, doe daar dan gewoon wat van in als de espresso nog heet is, anders lost het niet goed op. Het is niet nodig om de melk op te schuimen, maar het ziet er wel leuker uit. Ik gebruik hiervoor een cafetière van de Hema van nog geen tientje, die werkt prima, ook voor warme cappuccino's. 

Tja, en over de chocoladevariant - links op de foto - hoefde ik als chocoholic niet lang na te denken. Heerlijk toch, als je eens wat extra verwennerij wilt?!

Bereid de espresso in een glas. Schuim (eventueel) de koude melk op en giet deze erover. IJsblokjes erbij en klaar!

Waardeer dit blogbericht:
0
Tijgerkoek
Hot Dogs à la Choucroute

Gerelateerde post