Warme perendrank

Warme perendrank

Voor 2 - 3 personen (0,5 liter): 
2 handperen (ca 250 gram vruchtvlees, 
zonder schil en klokhuis)
1 eetlepel water
200 ml soja- of rijstmelk
100 ml soja- of rijstcuisine
kwart theelepel kaneel of koekkruidenEen heerlijk drankje voor deze natte koude dagen: warme romige perendrank met kaneel. Zeker ook wanneer je geen cacao verdraagt en warme chocomel dus taboe is. Peer en kaneel zijn een klassieke combinatie, maar natuurlijk laat de drank zich ook prima zonder kaneel (voor wie deze specerij niet mag), of zelfs zonder peer, maar dan met appel, bereiden. Voor elk wat wils, dus. En slagroom is hoe dan ook overbodig!

Snijd het vruchtvlees in blokjes, doe die met een eetlepel water in een pannetje met deksel en stoof in een minuut of 5 zachtjes gaar. Voeg melk, cuisine en kaneel toe en breng aan de kook. Pureer met de staafmixer tot een gladde, schuimige, romige drank.

Wil je de drank extra luxe maken, maak dan eerst wat caramel. Verhit daarvoor, terwijl de peer gaart, in een pan met dikke bodem een eetlepel suiker. Schud eventueel wat heen en weer, maar roer niet. Wanneer de suiker gesmolten en mooi bruin verkleurd is (niet te donker), gooi je er in één plens de melk en room bij. Gesis alom, en de suiker zal direct stollen. Breng aan de kook en schraap/roer daarbij voortdurend over de bodem met een spatel. Laat zachtjes pruttelen tot alle caramel gesmolten en opgenomen is in de vloeistof.
Giet de caramel-melk bij de peren en pureer.

Dit recept verscheen eerder in november 2014

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Gevulde bolcourgettes
Miniwraps met kersen en room

Gerelateerde post