Indiase vis in 'Yoghurt'saus

Indiase vis in 'Yoghurt'saus

400 gram rijst
1 theelepel gemberpoeder
4 theelepels kerriepoeder
mespunt chilipeper
2 flinke theelepels kurkuma
kleine theelepel komijnzaadjes
1 dessertlepel grof zeezout
2 teentjes knoflook, 1 ui
3 eetlepels (zonnebloem)olie
500 gram schelvis- (of kabeljauw)filet
500 ml Alpro yoghurtvariatie naturel
  
Het viel me ineens op dat de categorie Oosters in mijn kookblog nogal oververtegenwoordigd is. Nu ga ik hier sowieso niet de klassieker aardappelen-groente-vlees behandelen, maar de Oosterse keuken is nou eenmaal verrukkelijk, gevarieerd en erg gezond, én ze bestrijkt op onze aardbol een enorm gebied. Ze omvat Noord-Afrikaanse, Aziatische, Arabische en ook India'se gerechten. Een onuitputtelijke bron van inspiratie dus. Deze keer een zuivelvrije yoghurtcurry uit India, perfect en erg makkelijk te bereiden met de naturel yoghurtvariatie van Alpro. Voor wie geen zuivel of soja verdraagt, is er een (helaas erg duur!) alternatief te koop op kokosbasis (Abbot Kinney's). In het buitenland is al yoghurt op amandelbasis te koop...

en ik heb goede hoop dat er in ons land vroeg of laat eveneens meer alternatieven zullen verschijnen. Op rijstbasis zou fijn zijn! Tot die tijd, zullen we het moeten doen (of voor sommigen helaas: laten) met soja. 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kommetje alle specerijen, van gemberpoeder tot en met komijnzaadjes, met het zout en knijp er de knoflookteentjes boven uit. Snipper de ui. Neem een grote braadpan en verhit de olie. Fruit de ui een minuut of 4 tot glazig en voeg het specerijen-zout-knoflookmengsel toe. Bak enkele minuten mee, door de verhitting komt het aroma goed los! Voeg de 'yoghurt' toe, roer door elkaar en breng aan de kook. Snijd de vis in flinke stukken (halveer bijvoorbeeld de schelvisfilets) en leg deze in de hete yoghurt. Draai het vuur laag en laat in een minuut of 8 tot 10 langzaam garen. Serveer met de rijst een simpele salade van bijvoorbeeld tomaat of (zoals hier) geraspte komkommer aangemaakt met wat olie, azijn, zout en peper.

Waardeer dit blogbericht:
2
Witte chocolade-matchamousse
Breekbrood met 'kaas'

Gerelateerde post