Oosterse pannenkoeken

Oosterse pannenkoeken

200 gram bloem (evt. deel volkoren)
2 theelepels kurkuma
350 ml water, 1 eetl. olie
50 ml droge sherry
4 eetlepels sojasaus*
1 bosui in ringetjes
1 chinese kool, 125 gram taugé*
1 - 2 preien, evt. 1 rode peper 
1 knoflookteen 1 thl. gemberpoeder
bakje biologische tofureepjes*
olie om te bakken

Met een koekenpan en een wok tover je deze vega-maaltijd op tafel. De pannenkoek krijgt een typisch oosters tintje door de vulling, maar ook door toevoeging van sherry en sojasaus. *Verdraag je geen soja, voeg dan in plaats van sojasaus wat zout naar smaak, of een dessertlepel umeboshi pasta en twee eetlepels water toe. Laat in dat geval ook de taugé weg. Daarvoor in de plaats kun je blokjes rode paprika, of extra ringetjes bosui gebruiken. In plaats van tofublokjes kun je uiteraard ook kipfilet of hamlappen nemen.

Roer een pannenkoekbeslag van bloem, kurkuma, water, olie, sherry en sojasaus en meng er de bosuiringetjes door. Snijd alvast de chinese kool in reepjes, de prei in ringen en hak de rode peper en knoflook fijn. Bereid nu eerst de pannenkoeken. 
Kwast een anti-aanbakkoekenpan in met een beetje olie en laat heet worden. Bak op redelijk hoog vuur 4 pannenkoeken: schep voor elk ca. 1 en een kwart soeplepel beslag in de pan en laat uitlopen door met de pan te draaien. Als de bovenzijde van het beslag droog is, kun je de pannenkoek omdraaien en verder laten garen. Bewaar op een stapeltje.  
Verhit 3 eetlepels olie in een wok, bak knoflook en rode peper even aan, schep de tofublokjes erdoor en wok vervolgens de groenten beetgaar: eerst de prei, voeg dan de kool toe en op het laatst pas de taugé. Breng op smaak met gemberpoeder.
Leg op ieder bord een pannenkoek, schep de vulling erop en klap dicht. Serveer eventueel met zoete chili- of loempiasaus (maar in feite is dat niet echt nodig). 

Waardeer dit blogbericht:
0
Citroencake
Mediterraanse kipschotel

Gerelateerde post