Citroencake

Citroencake

275 gram bloem
50 gram maizena  
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
1,5 theelepel baksoda
1 theelepel (appelcider)azijn
75 gram vloeibare margarine
citroenrasp van 1 citroen
250 ml Spa Citroen
100 gram poedersuiker
ca. 2 eetlepels citroensap
sprinkels naar keuze ter decoratie

Bakken met limonade, het werkt. Door de bubbeltjes rijst je baksel extra goed. Logisch dan ook, om voor een citroencake citroenlimonade te gebruiken!  Bij een high tea of toetjesbuffet is het leuk om (zoals op de foto) kleine cakes te bakken en in mini-puntjes te snijden. Daarvoor gebruik je 4 springvormpjes van 11 of 12 cm doorsnee, gewoon bij onder meer AH te koop. Wil je één grote cake, neem dan een vorm van ca 22 cm doorsnee.

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de springvorm(pjes) in met wat neutrale olie. Zeef de bloem en maizena boven een beslagkom. Voeg suiker, vanillesuiker, zout, baksoda, azijn, citroenrasp en margarine toe en roer door elkaar. Giet nu in een klap de Spa Citroen erbij en roer tot een mooi beslag. Schep in de ingevette springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar. Gebruik je kleine vormpjes, dan is ca 25 à 30 minuten voldoende! Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal de cake(s) er daarna uit en laat met de (mooie gladde) onderkant naar boven op een taartrooster verder uitwasemen.
Meng met een theelepeltje de poedersuiker in een kommetje eerst met 1 eetlepel citroensap. Voeg dan steeds een klein beetje van het overige sap toe, tot een dik glazuur ontstaat dat nét roerbaar/smeerbaar is. Eén of twee druppels sap kunnen net het verschil maken! Schep het glazuur op de cake(s) en smeer met een (pannenkoek)mes mooi dun en glad uit over de bovenzijde. Bestrooi met vrolijke sprinkels; ik gebruikte Confetti van Oetker. Laat de cake nu verder afkoelen.

Foto: Mattie Aarts

Waardeer dit blogbericht:
0
Miniquiches met champignon, spek en spinazie
Oosterse pannenkoeken

Gerelateerde post