zeker 3-4 papadums pp (zie onder)
evt. olie ter bereiding
Yoghurtdip:
1 dl plantaardige yoghurt
1 eetlepel (rijst)azijn
1 eetlepel zonnebloemolie
halve theelepel gemalen komijn
half zakje verse munt (van 15 gram)
kwart theelepel zout, wat peper
(Voor de andere dips: zie onder)
Papadums (of pappadams, er zijn vele spel-wijzen) zijn heerlijke krokante wafelachtige pannenkoekjes op basis van linzenmeel, die je eet met (liefst meerdere soorten) dipsaus. Je koopt ze van Patak's: per 10 om zelf nog af te bakken met wat olie. In de pan geeft een beter resultaat dan in de magnetron, heb ik proefondervinderlijk vastgesteld, maar het kan allebei. Of, als je geen gedoe wilt: 8 kant-en-klare (te koop bij AH). Ik geef drie voorbeelden van lekkere dips, maarbij je kunt natuurlijk volop kunt variëren naar smaak en dieet.
Bereiding Yoghurtdip: verwijder de steeltjes van de munt. Hak de blaadjes iets fijn. Doe met alle overige ingrediënten in een kommetje en zet de staafmixer erop.
Groene salsa:
40 gram verse koriander
kwart - halve groene peper
sap van een halve limoen
75 ml zonnebloemolie
kwart theelepel zout
Bij o.a. AH koop je koriander in een voordeelverpakking van 40 gram, ipv 15.
Bereiding: verwijder de grove stelen van de koriander. Hak de rest iets fijn. Doe met alle overige ingrediënten in een kommetje en zet de staafmixer erop.
Tamarindesaus:
250 ml water
1 eetlepel tamarindepasta
75 gram bruine suiker
kwart theelepel chilipeper
halve theelepel gemalen komijn
kwart theelepel gember
Tamarinde komt uit de peulvruchtfamilie. De pasta koop je bij toko of supermarkt.
Bereiding: Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes inkoken tot een iets stroperige saus en laat afkoelen tot lauw/kamertemperatuur.