Supersnelle romige pastasaus

Supersnelle romige pastasaus

Voor 3 personen:
1 pakje soja- of rijstcuisine (250 ml)
50 ml water
theelepel balsamico-azijn
125 gram Zongedroogde Tomatentapenade 
   (bv versafdeling AH)
4-5 halve zongedroogde tomaten op
    olie
zout en peper 


Deze saus is eigenlijk een beetje uit toeval geboren toen mijn man, in het weekend meestal de kok in huis, op een zondag maar wat uit de kast plukte om een behoorlijke saus voor de linguine met zalm te bereiden. Het bleek super snel klaar en nog lekker ook! En qua smaak en structuur perfect te passen bij de gebakken zalm en gekookte snijbonen. Sindsdien een blijvertje. Linguine is overigens een soort smalle tagliatelle, of platte spaghetti. Je kunt de saus bereiden terwijl pasta en groente op het vuur staan. De vis bak je dan wanneer de saus klaar is.

Doe cuisine met water, azijn en tapenade in een pannetje en verhit al roerend. Snijd de gedroogde tomaten in flintertjes (bewaar eventueel wat ter garnering) en roer erdoor. Wanneer het aan de kook komt is de saus in feite al klaar. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper en houd op een laag vuurtje warm tot gebruik.

Waardeer dit blogbericht:
2
Breekbrood met 'kaas'
(Witte) chocoladetaart met sinaasappel

Gerelateerde post