Quinoa salade (met 'yoghurt'saus)

Quinoa salade (met 'yoghurt'saus)

Voor 3-4 personen:
225 gram quinoa
150 gram haricots verts
1 pakje vegetarische Kipstuckjes 
150 gram tofu-feta
120 gram granaatappelpitjes
zakje verse munt (15 gram)
zakje verse koriander (15 gram)
1 avocado, 3 bosuitjes
halve komkommer
halve rode peper
2 eetlepels goede olijfolie

Met deze vegetarische maaltijdsalade kun je alle kanten op wat smaak en dieet betreft. In plaats van quinoa kun je rijst, bulgur of couscous gebruiken. In plaats van de vegetarische 'kipstuckjes' stukjes echte kip. In plaats van granaatappel zijn kleine stukjes sinaasappel ook lekker. De kruiden kun je vervangen door peterselie en basilicum. De boontjes door bijvoorbeeld tuinbonen, of broccoli. Ik bedoel maar... Maar ik maak hem het liefst op deze manier, geserveerd met turks brood (op de markt en in Turkse winkels ook zonder sesam verkrijgbaar) en yoghurtsaus (zie onder). Door de 'kipstuckjes', tofu-feta en saus hoef je aan de salade geen zout meer toe te voegen. 

Haal de uiteinden van de haricots verts af en kook in 4 minuten beetgaar. Spoel de quinoa in een zeef onder koud stromend water om het bittere laagje te verwijderen en bereid hem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de avocado en komkommer in blokjes, hak de rode peper fijn en de bosuitjes in ringetjes. Hak de blaadjes van een half zakje munt grof. Verwijder de grove stelen van de koriander en hak eveneens grof. Giet, indien klaar, de quinoa af en spoel met koud water om af te koelen. Laat uitlekken. Doe alles in een grote saladekom. Voeg granaatappelpitjes, fetablokjes en olie toe en schep om. Snijd de 'Kipstuckjes' eventueel iets kleiner en bak ze in een paar minuten om en om bruin in wat olie. Voeg als laatste toe aan de salade. Serveer met (turks) brood en saus:

Yoghurtsaus:
neem 250 ml Alpro Mild & Creamy Naturel, de blaadjes van een half zakje munt, een kwart theelepel komijnpoeder en een halve theelepel zout en meng met een staafmixer.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Milkshake
Watermeloen-granita met prosecco

Gerelateerde post