Allergisch voor pinda en noten daarnaast heb ik een aantal intoleranties. Mijn dochter heeft een milde kippen-ei intolerantie. Ik werk al praktijkverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk.

Samen met Wouter, Hugo en Lotte woon ik in Almere.

Lees meer over Djoeke Kunnen

Femke heeft een zoontje met een aantal ernstige voedselallergieën.

Lees meer over Femke Wieme

Ze is getrouwd met Iddo en moeder van Lize (8) en Viggo (7). Viggo heeft een aantal voedselallergieën; hij reageert anafylactisch op melk, ei, pinda en noten en is in mindere mate allergisch voor soja (+ andere bonen en peulvruchten).

Mijn naam is Manon van der Kleij-Oplaat, getrouwd met Frank en mama van Dex (1,5). Ik werk als accountmanager bij een kledingmerk. Daarnaast ben ik sinds de anafylactische shock van Dex mijn zoektocht begonnen naar een pindavrij leven. Meer weten geeft meer vertrouwen. De info die ik tegenkom wil ik daarom graag delen met andere mama’s op mijn website www.mamazijnispeanuts.nl en op dit blog.

Lees meer over Manon Oplaat

Ik ben Margriet Oostrom, 39 jaar en moeder van 3 zoons van 7, 5 en 2 jaar. De kleinste van 2 jaar heeft allergie voor vis, kippenei, hazelnoot, pinda en schaaldieren. Wij reizen graag, dus daarom deel ik mijn ervaringen (namen zijn fictief).

Lees meer over Margriet Oostrom

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als loopbaancoach. Ik ben gecertificeerd NLP en TA coach, loopbaanadviseur en daarnaast heb ik een Mediationopleiding gevolgd. Tijdens het volgen van een cursus in Oostenrijk in 2013 heb ik besloten om mij aandacht deels te willen besteden aan allergie. Via de weg van vrijwilligerswerk, schrijven, het volgen van vele cursusssen, het spreken met medisch specialisten en lotgenoten raakte ik steeds meer bekend met het thema allergie.

Mijn benadering is praktisch, positief ingesteld door te kijken naar wat wel kan in plaats van naar alle beperkingen, zonder daarbij de realiteit en de gezondheid uit het oog te verliezen. Want gelukkig kun je met creatieve benaderingen en een vleugje humor een heel eind komen.

Lees meer over Mevr. Bedaux