Aardbeiencoupe met vla

Aardbeiencoupe met vla

1 pakje vanillevla op soja- of rijstbasis* (0,5 liter)
250 gram aardbeien
8 digestive biscuits

 

 

 

Dit toetje is zo simpel dat ik het bijna gênant vind om het hier te bespreken. Maar als ik denk aan het succes dat ik er al mee gehad heb bij kinderen - maar ook hun ouders - dan zou het eigenlijk misdadig zijn om het recept uit valse schaamte voor mezelf te houden. Nu de Hollandse zomerkoninkjes weer volop voorhanden zijn moet het er dus maar eens van komen. Het 'lekkere' zit 'm denk ik in de tegenstellingen: het zachte zoete van de vla versus het friszure van de aarbeien en de 'crunch' van de koekkruimels. En sowieso, vanille en aardbeien... er zijn maar weinig mensen die deze combinatie kunnen weerstaan. Vanwege de beoogde knapperigheid kun je het dessert ook het beste pas vlak voor het opdienen bereiden.

Mix de vla in een blender met 150 gram van de aardbeien. Snijd de overige aardbeien in plakjes. Neem vier glazen en schenk hier eerst een laagje vla in. Verkruimel boven elke laag één biscuit grof en leg hierop een laagje aardbeiplakjes. Herhaal deze procedure nog eens - vla, kruimels, aarbei - en sluit af met een derde laagje vanillevla. Garneer met wat aardbeischijfjes. Leuk het toetje ten slotte op met een gezellig parapluutje. Succes gegarandeerd!

*Goed nieuws voor iedereen met zuivel- en soja-allergie: inmiddels zijn in de Natuurvoedingswinkels drie soorten vla op rijstbasis verkrijgbaar van het Franse merk Sojade, waaronder Vanille. Het recept is nu dus ook sojavrij te bereiden!

Waardeer dit blogbericht:
0
Kipburgers
Rijstsalade

Gerelateerde post