Ananasbeignets

Ananasbeignets

Voor ca 24 stuks:
2,5 blik (groot) ananasringen
1 liter zonnebloemolie
250 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout
1 fles Westmalle Tripel bier (33cl)
poedersuiker
Bijna tijd om het nieuwe jaar in te luiden. Wat gaat het hard! En met het verstrijken van de tijd komen we langzaam maar zeker ook steeds dichter bij een oplossing voor het allergieprobleem. Over de hele wereld wordt er hard aan gewerkt. Maar tot het zover is, gaan we gewoon door met waar we als Stichting al zo lang voor staan: het leven met een voedselallergie zo aangenaam mogelijk maken. Ik wens iedereen een mooi 2018! En natuurlijk is hier nog een recept voor oudjaar...

Beignets zijn een leuke afwisseling voor de oliebol. Ook lekker als nagerecht! In plaats van ananasringen kun je stukken banaan of appelringen gebruiken. Het bier moet goed koud zijn. Het geeft wat extra smaak. Je kunt uiteraard ook gewoon ijskoud (bruisend) water gebruiken.

Laat de ananas uitlekken in een zeef en dep goed droog met keukenpapier. Laat de olie op temperatuur komen in een wijde pan (een wok gaat heel goed), net als bij oliebollen bakken. Doe ondertussen het bakmeel en zout in een kom en meng er beetje bij beetje het bier door met een garde, tot een dik beslag ontstaat.
Als de olie heet genoeg is – een stukje brood moet blijven drijven en langzaam mooi kleuren – wentel je de ananas door het beslag. Laat goed uitlekken en laat in de pan zakken, van de rand af, anders plakt het vast. Bak ze hooguit met drie tegelijk, afhankelijk van de grootte van de pan. Keer af en toe om tot alle kanten mooi goudbruin zijn en laat even uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.

Foto: Mattie aarts

Waardeer dit blogbericht:
0
Avocadomousse met dille en zalm
Falafelburgers

Gerelateerde post