Room- en mokkahoorntjes

Room- en mokkahoorntjes

Voor 8 stuks:
Basis:
8 plakjes diepvries bladerdeeg
wat olie om in te vetten, suiker
1 pakje opklopbare soja- of rijstroom 
2 zakjes Klopfix (slagroomversteviger) 
Extra voor roomhoorntjes:
1 vanillestokje
nog een zakje slagroomversteviger  
Extra voor mokkahoorntjes:
3-4 sticks instant espressopoeder
2 eetlepels suiker

Als kind was ik verliefd op de ouderwetse roomhoorntjes die door mijn ouders helaas uiterst zelden bij de banketbakker werden gehaald. Knapperig zoet met slagroom, en laat die vruchtjes erop trouwens maar lekker zitten… Vorig jaar ontdekte ik in een kookwinkel de benodigde kegelvormige ‘pennen’ voor maar €1,25 per stuk. Ook op internet vind je ze in alle soorten en prijzen. Zo heeft Dille en Kamille ze voor €1,95 per stuk en betaal je bij Cook & Co €4,99 voor 3. De investering (van 8 stuks) meer dan waard, want de baksels die je ermee maakt  toveren een glimlach op ieders gezicht! Je hebt overigens ook een slagroomspuit nodig. Ik maakte twee varianten, beide lekker, maar de mokka is mijn absolute favoriet!

Leg de plakjes bladerdeeg (bv. Koopmans Original) naast elkaar op het aanrecht en laat enkele minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C en beleg een bakplaat met bakpapier. Vet de buitenzijde van de roomhoornpennen in met wat olie (met een stukje keukenpapier gaat dat prima) en giet wat suiker op een bordje. Snijd met vier halen van een mes een deegplak in 5 repen. Wikkel deze schuin en met wat overlap een voor een om een pen, te beginnen bij de punt. Druk daarbij de uiteinden goed op elkaar, waardoor als het ware één lang lint om de pen ontstaat. Rol het met deeg beklede vormpje door de suiker en leg op de bakplaat, met het uiteinde van het deeglint naar beneden. Herhaal voor de andere 7. Schuif in het midden van de oven en bak in 20 - 25 minuten mooi bruin. Verwijder de vormpjes direct en laat afkoelen op een rooster.
Klop de room volgens de aanwijzingen op de verpakking op met de slagroomversteviger en – naar keuze –  a. het merg van een vanillestokje en de extra slagroomversteviger, óf b. espressopoeder en suiker. Vul een slagroomspuit met de room en vul hiermee de hoorntjes. Dit gaat gemakkelijk wanneer je ze rechtop plaatst in een glas. Garneer tot slot met wat fruit of mokkaboontjes.

Foto: Petra Schuster

Waardeer dit blogbericht:
0
Zonnige citroentiramisu
Turkse wortel-linzensalade

Gerelateerde post