Paas-dessert

Paas-dessert

250 gram tofu naturel
500 ml sojavanillevla
halve eetlepel kurkuma
1 vanillestokje
2 zakjes vanillesuiker
1,5 dl witte rum
plantaardige slagroom

Dit toetje heeft verdacht veel weg van het alombekende ouderwetsche advocaatje-met-slagroom. Maar ik vind het eigenlijk veel lekkerder. De kurkuma wordt feitelijk alleen voor de vrolijke paaskleur gebruikt, maar geeft meteen een soort ‘warmte’  aan het gerecht. Voor kinderen kan de drank weggelaten worden. Bedenk dan dat de aangegeven hoeveelheid rum voor het totaal berekend is en pas de hoeveelheid aan voor de volwassen toetjes. Hoe langer het dessert in de koelkast staat, hoe steviger -  en dus minder drinkbaar, maar beter lepelbaar - het wordt.

Laat de tofu uitlekken. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. De lege stokjes kun je in de suikerpot stoppen, voor een subtiel vanillearoma.
Doe daarna alle ingrediënten – behalve de rum - in een blender en maal tot een mooie gladde massa. Schep eventuele drankvrije porties in coupes of mooie glazen. Voeg dan al draaiende de drank toe aan de rest en verdeel over de glazen. Laat tot gebruik in de koelkast staan. Garneer met opgeklopte, koemelkvrije slagroom.

Foto: Janeczka Milton

Waardeer dit blogbericht:
0
Doperwtensoep
Saucijzenbroodjes

Gerelateerde post