Zonnige citroentiramisu

Zonnige citroentiramisu

250 ml sojamelk
rasp van 1 citroen
100 gram suiker
1 afgestreken theelepel kurkuma
100 ml citroensap (van ca 2 citroenen)
2 afgestreken eetlepels maizena
1 kuipje Tofutti Creamy Smooth naturel
100 ml limoncello
2 eetlepels Karvan Cévitam Citroen 
6 biscuits (bv Digestives van Verkade)
evt. munt/citroenmelisse ter garnering

Tiramisu in een zomerse variant, heerlijk romig (door de roomkaas op sojabasis) en toch fris (door de citroenvla). Dit is echt zo'n nagerecht waar ik wel in zou kunnen zwelgen! De prachtig zomerse kleur dankt het aan de kurkuma (of: koenjit). De limoncello-likeur tot slot, geeft het gerecht een licht alcoholische toets. Wil je geen alcohol gebruiken, neem dan een deciliter vrij zoet aangemaakte citroenlimonade (van siroop).

Voor de citroenvla: verwarm in een pannetje melk met citroenrasp, suiker en kurkuma, en breng al roerend aan de kook. Zeef het citroensap is een kopje en meng er met een vork de maizena door. Roer goed, tot er geen klontjes meer zijn. Giet het citroen-maizenapapje in een dun straaltje, kloppend met een garde, in de kokende melk. Laat een minuut of 2 doorkoken tot de vla gebonden is, haal van het vuur en laat afkoelen. Roer af en roe eens door, om de vla egaal te houden; het citroensap heeft in warme toestand de neiging zich af te scheiden.
Doe de Tofutti ‘roomkaas’ in een kom en klop hier met een mixer (of garde) voorzichtig de limoncello en siroop door. Meng tot een gladde massa.
Neem vier cocktail- of andere glazen en verkruimel boven elk een halve biscuit. Schep hier 2-3 eetlepels citroenvla op en verdeel vervolgens de helft van het Tofuttimengsel over de glazen. Herhaal deze procedure nog een keer en verdeel zo de rest van de biscuits (nu een hele per glas), vla en limoncelloroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast en garneer desgewenst met een blaadje mint of citroenmelisse.

Foto: Sven Plomp 

Waardeer dit blogbericht:
0
Speklapjes met krieltjes uit de oven
Room- en mokkahoorntjes

Gerelateerde post