Choco-cola-browniecake

Choco-cola-browniecake

250 gram bloem
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram cacao
1 theelepel baksoda
125 ml zonnebloem- of rijstolie
1 theelepel (appelcider)azijn
1 blikje cola (33cl)
ca 75 gram grof gehakte pure chocolade
Dr. Oetker Minifeest


Op Pinterest kwam ik een zogenaamde veganistische 
two-ingredient chocolate cake tegen, bereid met enkel een pak (eivrije) chocoladecakemix en cola. Dit vroeg natuurijk om nader onderzoek! Razend benieuwd geworden heb ik mijn eigen versie gemaakt. Hiervoor moest ik wel wat meer producten dan de genoemde twee aanschaffen, omdat Nederlandse cakemixen veelal ei bevatten, maar het baksel pakte werkelijk voortreffelijk uit. Die Amerikanen zijn soms zo gek nog niet, dus. De chocoladestukjes zijn optioneel, maar passen erg lekker bij de brownie-achtige substantie. Ook dr. Oetker heb ik er, met zijn melkvrije variant van mini-Smarties, enkel voor de lol bijgehaald: deze geven een zeer feestelijk effect!

Sojavrije cake: Minifeest bevat sojalecithine, wat meestal zelfs bij ernstige soja-allergie geen probleem geeft (raadpleeg je allergoloog). Maar wil of kun je dit niet eten, laat deze sprinkels dan gewoon weg. Voor de smaak maakt het niks uit. 

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een brownievorm of niet te forse ovenschaal (ca 15 x 25 cm) in met wat olie.  
Zeef de bloem boven een kom. Voeg suiker, vanillesuiker, cacao, baksoda, olie en azijn toe en roer even door. Gooi nu in een keer de cola erbij en roer tot een glad beslag. Dat kan met een gewone lepel. Meng er tot slot de chocoladebrokjes door. Schenk het beslag in de ovenschaal en strooi er eventueel wat Mini-feest van Oetker, of andere sprinkels naar keuze over. Bak 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, zet de oven uit, maar laat de cake er nog 10 minuten in staan om iets na te garen. Laat daarna afkoelen in de vorm, op een rooster.
 
Foto: Petra Schuster

Waardeer dit blogbericht:
2
Mini-wraps met Mexicaanse vis
Zalmceviche

Gerelateerde post