Bonbons

Bonbons

ca 25 stuks:
Vulling:
100 gram pure chocola
1 eetlepel vloeibare margarine
100 ml zuivelvrije gecondenseerde melk
Couverture:
100 gram pure (smelt)chocola
Verras je (allergische) geliefden - of jezelf- deze Valentijn eens met echte, handgemaakte bonbons. Niet moeilijk, heerlijk van smaak en ze smelten op je tong. Bovendien ogen ze indrukwekkend! Check indien nodig hier  welke chocolade en margarine voor jouw dieet geschikt zijn. Je geeft de bonbons hun vorm met een siliconen matje voor bonbons of ijsblokjes. Heb je dit niet, dan kun je ook gewoon blokjes snijden, of balletjes rollen. Als je balletjes in plaats van in gesmolten chocolade in cacaopoeder doopt, heb je truffels, ook prettig! Maar het knapperlaagje is juist wel een fijn contrast. Uiteraard kun je ook smaakjes toevoegen als je dat wilt. Een kloddertje jam, een klein lepeltje likeur, rozemarijn, of zelfs een ietsiepietsie chilipeper. 

Nodig is dat niet, want de bonbons zijn in al hun simpelheid verrukkelijk. Met dank aan de plantaardige gecondenseerde melk van rijst of soja. Ik gebruikte die op rijstbasis en was verrast!

Breek voor de vulling de chocola in stukjes en doe deze in een kommetje, samen met de margarine en gecondenseerde melk. Zet in een pannetje met een laagje heet, maar niet kokend water. Neem nu de tijd om de chocolade rustig te laten smelten en roer het geheel tot een egale massa. Vul de holtes van een siliconenmatje (invetten niet nodig) met een theelepel, of schep de hete chocolademassa in een diepvriesdoos. Laat zeker een half uur goed koud worden en opstijven in de vriezer.
Breek voor de couverture de chocola in stukjes (ik gebruikte de Kookchocolade van Verkade). Doe in een kommetje en zet dat in een pannetje met een laagje heet (maar niet kokend) water. Laat rustig smelten. Druk de hard geworden choco-vormpjes uit het matje, of snijd blokjes/draai bolletjes van de choco-laag in de diepvriesdoos. Wentel deze een voor een met een vork door de gesmolten chocolade. Laat even uitdruipen en laat op een rooster uitharden, waarbij het in verband met nadruppelen handig is om een oude krant onder het rooster te leggen.

Waardeer dit blogbericht:
0
Tajine met kip en pruimen
Matcha Latte

Gerelateerde post