Matcha Latte

Matcha Latte

Per persoon:
1 beker plantaardige melk
1 theelepel matchapoeder

Tijdens een weekendje weg in eigen land liep ik onlangs in een toko tegen busjes Matcha uit China aan: groene theepoeder. Ik kon mijn ogen niet geloven: €2,95 voor 80 gram. Ooit had ik het al eens bij een gezondheidswinkel gekocht, maar ik vond de prijs daar waanzinnig. Blij wat blikken ingeslagen en op weg naar de Tuinen, voor een vergelijkend onderzoek. En inderdaad: 125 gram voor €21,95. Ik kon geen andere ingrediënten op de verpakking vinden en volgens mij was het ook niet hyperbiologisch of zo. Maar wel een prijverschil van bijna 400% (dit is dus bijna 5 keer zo duur!) puur vanwege het woordje superfood op de verpakking. Nu zijn de moderne superfoods sowieso niet aan mij besteed, maar toevallig weet ik wel dat je van het poeder heerlijke shakes, ijs, baksels en thee kunt maken. 

 Zoals deze Matcha Latte. Hup, naar de toko, zou ik zeggen! Matcha heeft een uitgesproken theeïge, ietwat bittere maar frisse smaak. Het Japanse drankje komt oorspronkelijk uit China en zou een gunstige werking hebben op de nieren en de lever. Het is een krachtig anti-oxidant en kan preventief werken tegen vele (welvaarts)ziekten. Het chlorofyl in de thee zou het lichaam helpen ontgiften en het immuunsysteem helpen opbouwen. Maar bovenal is het dus gewoon lekker voor de variatie. Meer over Matcha lees je hier

 
Meet een beker soja-, rijst- of andere plantaardige drank af en verwarm in een pannetje. Meng een flinke theelepel Matcha poeder met een scheutje heet (niet kokend) water in de beker en roer er een glad papje van. Klop niet langer dan 30 seconden, want dan wordt het erg bitter. Breng de melk tegen de kook aan, draai het vuur uit en klop een beetje schuimig met een garde. Giet over het groene goedje, roer en breng eventueel verder op smaak met suiker, honing of gecondenseerde melk. Ik laat dat zoeten overigens zelf achterwege.

In de zomer kun je er ook prima koude melk over gieten en wat ijsklontjes toevoegen, voor een Iced Matcha Latte!
 Waardeer dit blogbericht:
0
Bonbons
Rijst met champignonroomsaus

Gerelateerde post