Koude soep van geroosterde paprika

Koude soep van geroosterde paprika

Voor ca 800 ml:
1 rode, 1groene en 1 gele paprika
1 teentje knoflook

2 tomaten
1 komkommer

1 sjalotje
25 ml goede olijfolie + wat extra
1 eetlepel citroensap
0,5 – 1 eetlepel balsamico azijn
50 ml water (of meer)
paar drupjes srirachasaus
zout/peper naar smaak

Het blijft maar zomeren! Deze vitaminebommetjes zijn lekker verfrissend als voorafje, bij de lunch of als aanvulling op een buffet. Wil je hem als maaltijd, maak dan de dubbele hoeveelheid en eet hem met lekker vers afgebakken brood. Je kunt hem dan ook met tuinkers garneren! De set reageerbuisjes op de foto – vooral leuk als je de soep als amuse gebruikt - kocht ik ooit bij Xenos. Je vult ze makkelijk met een trechtertje. Natuurlijk kun je de soep ook in kopjes of glaasjes serveren.

Zet de oven op de grillstand, of verwarm hem voor op de hoogste stand. Leg de gewassen paprika`s, tomaten en knoflookteen in hun geheel
 op een bakplaat en plaats die boven in de oven. Verwijder knoflook en tomaten na ongeveer een kwartier, draai de paprika’s om tot ook en de andere kant geblakerd is. Doe de paprika`s direct in een kom en dek af met folie, zodat het vel los kan stomen terwijl ze afkoelen. 
Ontdoe de afgekoelde tomaten van hun schil en haal de knoflookpuree uit het vel.
 Pel ook de paprika’s uit hun jasje en verwijder de zaadjes, maar vang het vocht op. 
Houd een stuk komkommer van 10 cm achter ter garnering en schil de rest. Snijd in grove stukken. Snipper de sjalot. Pureer nu alle groenten (met het paprikavocht) samen met olie, water en citroensap tot een gladde (zo fijn mogelijke) soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper en zout. De soep moet – zeker als hij in een buisje gaat - wel vloeibaar genoeg zijn om te drinken, voeg daarom eventueel wat extra water toe. Geef tot slot een beetje pit met enkele druppels srirachasaus. Laat zeker 2 uur in de koelkast goed koud worden. Serveer met een reepje komkommer en een extra drupje goede olijfolie. 


Foto: Mattie Aarts

Waardeer dit blogbericht:
0
Rode bietenspread
Clafoutis met/zonder tarwe

Gerelateerde post