Kruidige wortelsoep

Kruidige wortelsoep

800 gram winterwortels
1 ui
1 knoflookteen
verse gemberwortel
3 eetlepels olie
forse theelepel kerriepoeder* 
1 eetlepel bloem
1 liter kippenbouillon
citroen (voor de schil)
paar kneepjes cuisine
vers gemalen peper

Een verwarmend soepje, boordevol vitaminen. Lekker na een lange uitwaai-wandeling, of gewoon, bij de lunch. *Kerriepoeder kent vele samenstellingen (zie daarvoor de verpakkingen), maar het bevat meestal: gember, (djahé), kardemomkoriander (ketoembar), kruidnagel (tjenkeh), kummel (karwij), kurkumakomijn (djinten) en zwarte peper. Verdraag je een ingrediënt niet, dan kun je ook je eigen mengsel samenstellen. Op internet vind je veel suggesties.

 Schil de wortels en gember met een dunschiller. Snijd de wortels in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Hak ui, knoflook en (ca. 25 gram) gember fijn. Verhit de olie in een flinke pan. Voeg wortel, ui, knoflook, gember en kerriepoeder toe en laat enkele minuten fruiten. Roer de bloem erdoor en voeg de bouillon toe. Haal met een dunschiller een reep schil van de citroen en doe in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes 30 minuten pruttelen.
Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep fijn (inclusief de citroenschil). Verdeel over kommen of borden en maak af met wat cuisine en peper.

Foto: Petra Schuster

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Haverkoekjes voor Halloween
Volkoren pompoen-kaneelslakken

Gerelateerde post