Citrus geleitjes

Citrus geleitjes

Voor 2 x 8 partjes:
ca 3 citroenen (140 ml sap)
ca 3 flinke mandarijnen (140 ml sap)
8 eetlepels suiker
4 blaadjes gelatine
5 kruidnagels
half kaneelstokje
Deze geleitjes zijn mooi van kleur en heerlijk fris. De citroenvariant is een echte
teaser, net-te-verdragen-zuur, de mandarijn- heeft een heeft warm tintje door de smaak van specerijen. Lekker als alternatief voor een snoepje, maar ook leuk als onderdeel van een dessert. Wat niet in de schil past kun je overigens in een bakje doen en, eenmaal afgekoeld en opgestijfd, in blokjes snijden om zo op te snoepen. Maak ze een dag van tevoren. 

Citroengelei:
Snijd de mooiste citroen, goed gewassen, in de lengte door. Deze wordt straks gevuld. Pers voorzichtig uit zodat de schil heel blijft, en verwijder zorgvuldig alle achtergebleven vellen aan de binnenzijde. Pers daarna de overige citroenen uit, tot je 140 ml sap hebt. Week 2 blaadjes gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking enkele minuten in ruim koud water. Verwarm het citroensap in een pannetje en los er 5 eetlepels suiker in op. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en meng door het hete sap. Roer tot het goed is opgelost. Zet beide citroenhelften op een klein glaasje, zodat ze niet wankel staan en vul met de hete vloeistof. Laat afkoelen en daarna in de koelkast opstijven.

Mandarijngelei:
Snijd de mooiste mandarijn goed gewassen door, van steelaanzet tot kontje. Pers voorzichtig uit zodat de schil intact blijft en verwijder de vezels en vellen aan de binnenzijde. Pers ook de andere mandarijnen uit, tot je 140 ml sap hebt. Doe in een pannetje met 3 eetlepels suiker, het halve kaneelstokje in stukken en de kruidnagels. Laat 5 minuten zachtjes sudderen met een deksel erop, zodat de suiker oplost en de smaken goed kunnen doorstrekken. Week 2 gelatineblaadjes even voor in koud water. Giet het sap door een zeef in een kommetje en verwijder zo de specerijen. Knijp de gelatine uit en meng door het hete sap. Vul de 2 mandarijnhelften, liggend op een glaasje, laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.

Voor het serveren. Snijd elke helft in 4 mooie partjes met een scherp mes.

Waardeer dit blogbericht:
0
Aardappel-broccoli kroketjes
Tijgerkoek

Gerelateerde post