Speculoostaartjes met vanilleroom

Speculoostaartjes met vanilleroom

Voor 12 stuks:
225 gram bloem
snuf zout
125 ml vloeibare margarine
275 gram speculoospasta*
half pakje dr. Oetker Kookpudding Vanille
125 ml soja- of rijstcuisine  
125 ml plantaardige melk
30 gram witte, melk of pure chocolade
1 eetlepel speculoospasta (25 gram)

Een verslavend lekker taartje maak je met speculoospasta door het deeg. Ze zijn zo lekker, dat wij - gulzigaards - hier steeds geneigd zijn om er twee achter elkaar te eten, maar dat valt eigenlijk net te zwaar... Met decoratieprikkers van bijvoorbeeld de Hema, maak je de taartjes helemaal Sinterklazig. Je hebt een blik voor 12 muffins nodig, en een klein (simpel Frans wijn)glas, als Duralex. *Prettig genoeg is er naast speculoospasta met, ook een variant zonder soja verkrijgbaar. 

Doe bloem, zout, margarine en speculoospasta in een kom en roer met door elkaar. Kneed dan verder met de hand tot een soepel, egaal deeg. Rol de bol in vershoudfolie en laat een uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een muffinblik voor 12 stuks in met wat olie of bakspray. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen (ca 42 gram), knijp elk bolletje plat tussen de handen en leg in een holte. Druk met de vingers uit tot een bodem en een wat opstaande rand. Neem dan een passend glaasje en druk/draai daarmee het deeg goed aan. Daarmee krijg je een mooie bodem en zal het deeg aan de zijkant omhoogkomen en langs de rand verdeeld worden. Bak 10 minuten in het midden van de oven. Zet de temperatuur dan terug naar 125 graden en laat nog eens 10 minuten nagaren. 
Haal het bakblik uit de oven en wip de taartbodempjes er met een scherp mesje voorzichtig uit. Het deeg zal iets uitgezet zijn, dat is prima. Laat afkoelen op een taartrooster. 
Maak de pudding als aangegeven op de verpakking, maar gebruik in plaats van 250 ml melk (voor een half pakje puddingpoeder) een mengsel van 125 ml cuisine en 125 ml plantaardige melk. Wanneer de pudding klaar is, laat hem dan op laag vuur staan om te voorkomen dat hij al gaat stollen en verdeel zo uit de pan over de deegbakjes. Laat even afkoelen.
Wanneer je de room kunt aanraken zonder dat hij aan je vingers blijft plakken kun je verder. Leg een oude krant onder het rooster met puddingtaartjes. Smelt chocola met speculoospasta in de magnetron en roer goed door elkaar. Schep de warme vloeibare massa in een decoratiespuitje, of - zoals ik - aan een kant op de bodem van een diepvries- (of boterham)zakje. Knip nu een miniem hoekje af en beweeg over de taartjes om te decoreren met strepen. Je hoeft niet eens te knijpen, het loopt er vanzelf uit. 
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Waardeer dit blogbericht:
0
Smaakmaker voor stamppot en sauzen
Haringtartaar met appel

Gerelateerde post