Cordon Bleu

Cordon Bleu

4 rib- of haaskarbonades
(niet te dun)
4 plakken yorkham
4 eetlepels geraspte Wilmersburger
of een andere kaasvervanger
wat olie of margarine om in te bakken


Er komt langzaamaan steeds meer keuze in zuivelvrije kaasvervangers. Tofutti bijvoorbeeld bestaat al erg lang, maar de allerlekkerste die ik tot nu toe proefde is die van het betrekkelijk nieuwe Wilmersburger. Geen rare scherpe bijsmaakjes, sojavrij, en het ruikt, oogt en proeft werkelijk als hollandse kaas! Op hun website staan verkooppunten vermeld, en je kunt de kaas ook bij diverse webwinkels bestellen. Goed nieuws is echter, dat inmiddels enkele reguliere supermarkten (op dit moment Marqt en Jumbo) de 'kaas' in hun assortiment hebben, of op aanvraag kunnen leveren. Er staat ons koemelkmelkallergischen nog weinig in de weg om volop te experimenteren. Zo at ik nu al een paar keer met veel genoegen een Cordon Bleu.

Ik gebruikte de geraspte pizzakaas, maar met een plak, al dan niet zelf geschaafd van een stuk, lukt het uiteraard ook. De kaas smelt niet helemaal zoals bij een gewone cordon bleu, maar smaak en mondgevoel zijn er niet minder om. Lekker met gebakken krieltjes en een salade!

Snijd met een vleesmes voorzichtig de karbonades overlangs open tot aan het bot, en klap ze open als een vlinder. Leg op elk een plak ham en strooi daarop een eetlepel 'kaas'. Vouw de ham dicht en om de kaas heen en klap de karbonade toe. Maak vast met enkele houten prikkers. Verhit wat margarine of olie in een koekenpan en bak de cordon bleus in circa 5 minuten per kant mooi bruin. 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Bosvruchtentaart zonder bakken
Margarita coupe

Gerelateerde post