Margarita coupe

Margarita coupe

1 kuipje Tofutti Creamy Smooth
Original (à 225 gram)
75 gram cuisine
75 gram suiker
1 limoen (3 eetl sap + de schil)
3 eetlepels tequila
1,5 eetlepel triple sec*
4 digestive biscuits (Verkade) 
2 theelepels zoutIk ben dol op een cocktail op zijn tijd, vooral de fruitige, minder zoete varianten als mojito en capirinha vind ik lekker in de zomer. Nadeel is dat ze soms behoorlijk hard aankomen. Met dit toetje heb je echter wel de lusten, maar niet de lasten van de drank. Het ziet er feestelijk uit, het heeft echt de maragarita-smaak, maar in feite krijg je maar iets meer dan een eetlepel drank binnen per persoon. En dat is ook wel eens prettig. Het blijft natuurlijk (qua smaak ook) een toetje voor volwassenen, voor kinderen kun je de drank bijvoorbeeld vervangen door gepureerde aardbei. Pas dan eventueel de hoeveelheid suiker wat aan naar smaak. Er kan eigenlijk niets mis gaan met de bereiding en het is ook nog eens zo gepiept!   

* Sinaasappellikeur. Ik gebruik altijd Grand Marnier of Cointreau, net wat ik in de kast heb staan.

Meng met een mixer in een kom de creamy smooth met de cuisine en de suiker tot alle klontjes verdwenen zijn. Rasp het groen van de limoenschil boven een bordje en zet apart. Snijd de limoen doormidden en pers er 3 eetlepels sap uit boven de crèmemassa. Doe de tequila en triple sec erbij en spatel nu alles rustig door elkaar, tot al het vocht goed is opgenomen en er een mooie witte vla is ontstaan. 
Zet 4 cocktailglazen klaar. Schep het zout bij de limoenrasp op het bord, meng door elkaar en vorm er een bergje van. Wrijf met een stukje binnenkant van de uitgeperste limoenschil rondom over de rand van elk cocktailglas glas en dip de rand dan, het glas langzaam ronddraaiend, in het limoenzout, zodat een mooi randje blijft plakken. Verkruimel in elk glas 1 biscuit - hoeft niet gelijkmatig, wat knapperige grotere stukjes erin zijn juist lekker -  en verdeel de margaritacrème hierover. Laat zeker een uur of 3 in de koelkast opstijven. Versier voor het opdienen met parasolletjes, limoenschil-sliertjes of ander leuks.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Cordon Bleu
Mexicaanse rijst

Gerelateerde post