Courgette-broccolisoep

Courgette-broccolisoep

750 ml water
1 courgette
1 stronkje broccoli
2 groentebouillontabletten*
1 theelepel gedroogde dragon
peper
100 gram gerookte zalm of gerookte kipfilet
Zo'n 15 jaar jaar geleden hield een kassière vragend een courgette naar mij op: "Wat is dit?" Ik vond het destijds hilarisch, maar ik mag toch hopen dat iedereen deze groente tegenwoordig wel kent. Per slot van rekening ligt hij al sinds de jaren 70 in onze supermarkten. Hoewel ik vrees dat dergelijke onwetendheid in deze tijd van gemaksproducten alleen maar vaker voor zal komen. Zo biechtte  een oudere dame mij een poos terug op: "Ik heb geen idee hoe je ijsbergsla schoonmaakt. Ik koop altijd zakjes." Tja... Toch is het, zeker als voedselallergische, erg handig om je groenten te kennen. Zoals dus de smaakneutrale en daardoor zeer veelzijdige courgette, waar je een heerlijke (paas)soep mee kunt maken.

* Kun/mag je geen kant-en klaarblokjes gebruiken, maak dan een voorraadje smaakbommetjes zelf en zorg dat je altijd een voorraadje in de vriezer hebt. Lees hier het hoe en wat...

Wanneer je geen courgette verdraagt kun je ook enkel broccoli (dus twee stronkjes) gebruiken.

Snijd de courgette in stukjes en de broccoli in roosjes. Breng het water aan de kook met de bouillontabletten, doe de groenten en dragon erin en laat in 8-10 minuten gaar worden. Zet de staafmixer in de pan en bewerk tot een mooie gladde soep (of pureer in een blender). Breng nog even kort aan de kook en maak af met wat versgemalen peper. Snijd de zalm (of kip) in reepjes, verdeel de soep over glazen, borden of kommen en garneer met de flinterjes vis/kip.

 

 

Waardeer dit blogbericht:
2
Cherry Cheesecake-ijs
Polentacake

Gerelateerde post